Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

19 Ιαν 2019

Ερώτηση για πατάρι σε οριοθετημένο οικισμό


Ερώτηση :

Σε οριοθετημένο οικισμό, με οικόπεδο μεγαλύτερο των 700 τ.μ. , επιθυμώ να κατασκευάσω ένα ισόγειο 60,00 τ.μ. και ένα πατάρι.

Ο ελεύθερος χώρος του ισογείου (πλην υπνοδωματίου και λουτρού) είναι περίπου 45 τ.μ.

Η επιφάνεια της σκάλας ανόδου είναι περίπου 5,00 τ.μ.
Απ' ότι κατάλαβα, ο υπολογισμός του 70% γίνεται βάσει της οριζόντιας ιδιοκτησίας, δηλαδή των 60,00 τ.μ. Σωστά?

Τώρα όσον αφορά, το 10% του ΣΔ. Αναφέρει η νομοθεσία ότι το πατάρι δεν προσμετρείται έως το 10% της επιτρεπόμενης δόμησης του κτιρίου. Άντε να καταλάβεις τι θέλει να πει ο ποιητής.

Εγώ θεωρώ ότι στην προκειμένη περίπτωση μπορώ να κατασκευάσω ένα πατάρι μέχρι 10%ΣΔ = 10% * 400τ.μ. = 40 τμ χωρίς να μετράει στη δόμηση και καλύπτομαι από το 70% της υποκείμενης επιφάνειας. (στην περίπτωσή μου θέλω να φτιάξω πατάρι 32 τ.μ. καθαρής επιφάνειας, χωρίς τους τοίχους αφού τους τοίχους τους έχω μετρήσει, σωστά?)

Η ελέγκτρια επιμένει ότι το 10% αναφέρεται στην πραγματοποιούμενη δόμηση.

Δηλαδή θέλει να μου αφαιρέσει από το συντελεστή 10% * 60 = 6 τ.μ. και να μου προσθέσει τα υπόλοιπα (32-6 = 26 τ.μ.). Γεγονός που θεωρώ λάθος σκεπτικό, αφού με την λογική αυτή καταργείται η έννοια του παταριού και ουσιαστικά μπορώ να προσθέσω νέο όροφο.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας, όπως και στον συνυπολογισμό της σκάλας.
Όπως καταλαβαίνω, πρέπει να την προσμετρήσω και στο 70% αλλά και στο 10%.
Δηλαδή?

Αυτά τα 5,00 τ.μ. που τα προσθέτω?

Απάντηση :

Ο ανοιχτός χώρος του εσωτερικού εξώστη έχει ελάχιστο ύψος ανάλογα με τη χρήση του και δεν προσμετρείται στο Σ.Δ. έως το 10% της επιτρεπόμενης δόμησης του κτιρίου , ΕΠΟΜΕΝΩΣ 10%ΣΔ = 10% * 400τ.μ. = 40 τμ χωρίς να μετράει στη δόμηση ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΧΡΙ 70% του υποκειμένου ορόφου, άρα 60μ2 Χ70% 42 μ2.
Τελικά επιτρέπεται 40 μ2.
Στο μέγιστο επιτρεπόμενο εμβαδόν του εσωτερικού εξώστη συνυπολογίζεται και η κλίμακα ανόδου σε αυτόν.
Τελικά τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες , εμείς στηριζόμαστε στα γραφόμενα του νόμου (Εσωτερικός εξώστης (πατάρι), Άρθρο 2 παρ.28
Και Διευκρίνιση σε συνδυασμό με το άρθρο 11 παρ. 6ιδ ] {ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΗΓΙΩΝ για την εφαρμογή του Ν. 4067/12 (Ν.Ο.Κ) }

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us