Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

20 Ιαν 2019

Σε περιοχή όπου η στέγη είναι υποχρεωτική και φτιάχνω σοφίτα έως 50% του υποκείμενου ορόφου, θα αφήσω το υπόλοιπο >50% για ταράτσα?


Αγαπητέ Αναγνώστη
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου

Παντελής Παπακωνσταντίνου


Ερώτηση :

Σε περιοχή όπου η στέγη είναι υποχρεωτική και φτιάχνω σοφίτα έως 50% του υποκείμενου ορόφου, θα αφήσω το υπόλοιπο >50% για ταράτσα?
και επιτρέπεται σε περιοχή με υποχρεωτική στέγη να έχω ταράτσα?

Απάντηση :

Όπου δεν έχεις σοφίτα κάτω από την στέγη ο χώρος θα είναι κενός.
Επιτρέπεται η στέγη, σε περιοχές που είναι υποχρεωτική υπό κάποιες προϋποθέσεις να μην καλύπτει ολόκληρο τον όροφο.
Σχετικά τα παρακάτω έγγραφα:

Εγγρ-38907/89 (Κατασκευή πλάκας σε περιοχή όπου επιβάλλεται στέγη )

Επίσης σας γνωρίζουμε ότι κατά την άποψή μας, δεν υπάρχει απαίτηση για την κατασκευή στέγης σε ολόκληρη την επιφάνεια του κτιρίου υποχρεωτικά, αλλά επιτρέπεται και η κατασκευή οριζοντίων πλακών, εφόσον απαιτούνται για κατασκευαστικούς λόγους (πχ. τοποθέτηση εγκαταστάσεων του Αρθ-16 του ΓΟΚ/85) και για μορφολογικούς και λειτουργικούς λόγους.
'Άλλωστε υπάρχει η δυνατότητα σε περίπτωση που θεωρείται ότι γίνεται καταστρατήγηση της σχετικής διάταξης να εξεταστεί το κτίριο από την ΕΠΑΕ η οποία θα κρίνει εάν η μορφή που δίνεται στο κτίριο έχει σαν κυρίαρχο στοιχείο την στέγη.

Εγκ-7/98

Στις περιπτώσεις που από τους όρους δόμησης της περιοχής εκτός της επιβολής της στέγης επιτρέπονται και άλλες κατασκευές και εγκαταστάσεις (εκτός της στέγης) από τις προβλεπόμενες στο Αρθ-16 του ΓΟΚ/85, όπως ισχύει, μπορεί να μην κατασκευάζεται στέγη σε ολόκληρη την έκταση του κτιρίου, εφόσον αυτό απαιτείται για λόγους κατασκευαστικούς των πιο πάνω εγκαταστάσεων.
Στην περίπτωση αυτή κρίνεται κατά τον έλεγχο από την πολεοδομική υπηρεσία εάν είναι σαν κυρίαρχο στοιχείο του κτιρίου η στέγη και σε περίπτωση αμφιβολίας μπορεί να παραπέμπεται το θέμα στην ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την παρ.1 του Αρθ-3 του Ν-1577/85 όπως ισχύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us