Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

9 Ιαν 2018

Η θερμομόνωση ταράτσας είναι κοινόχρηστη δαπάνη ?Ερώτηση :

με έχει καλέσει ένας πελάτης μου γιατί έχει συνέλευση με την πολυκατοικία του για να συζητήσουν αν θα κάνουν μόνωση στην ταράτσα (τα γνωστά θέματα).

H πολυκατοικία έχει 4 οροφοδιαμερίσματα και αυτός μένει στον 3ο.

Ο πελάτης μου δεν θέλει να βάλει μόνωση για οικονομικούς λόγους.

Αν υπογράψει το 51% είναι υποχρεωμένος να το κάνει?

Το 51% πάει με τα χιλιοστά σωστά?

Απάντηση :

Σωστά τα λες συνάδελφε ,η απόφαση γενικής συνέλευσης με 51% των ψήφων ( Στη σύσταση γράφει : ψήφοι ! ) , αλλά δεν είναι υποχρεωμένος να το κάνει .

Η ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ της ταράτσας δεν είναι υποχρεωτική.
Σε περίπτωση εφαρμογής της, το κόστος βαρύνει αναλογικά ΜΟΝΟ τους ιδιοκτήτες των υποκείμενων ορόφων οι οποίοι ωφελούνται από την εφαρμογή της (αναλογικά με τα τετραγωνικά τα οποία αντιστοιχούν στο κάθε μονωμένο κομμάτι).

Μπορεί ιδιοκτήτης υποκείμενου διαμερίσματος του τελευταίου ορόφου να προχωρήσει σε θερμομόνωση τμήματος της ταράτσας που αναλογεί στο υποκείμενο διαμέρισμα του χωρίς την συναίνεση των υπολοίπων με την προϋπόθεση ότι η τελική μορφή της ταράτσας θα παραμείνει άμεσα προσβάσιμη και χρηστική όπως και πριν τις επεμβάσεις. Το συνολικό κόστος βαρύνει τον ίδιο.


Συμπερασματικά Δεν υπάρχει υποχρέωση συμμετοχής των υπολοίπων ενοίκων. Είναι καθαρά ένα θέμα που αφορά τους κατοίκους του τελευταίου ορόφου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us