Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

9 Ιαν 2018

Διάλογος με συνάδελφο για διαφωνία με συμβολαιογράφο για θέμα σύστασης οριζόντιας ιδιοκτησίας

Παντελής Παπακωνσταντίνου


Ερώτηση :
θέλω να συντάξω πίνακα σύστασης μιας διώροφης οικοδομής (ισογείου + όροφος).

Το ισόγειο είναι από φέρουσα τοιχοποιία οι τοίχοι >50cm. τι εμβαδόν βάζω το καθαρό ή με τους τοίχους?
Απάντηση :
Το βάζετε με τους τοίχους .
Ερώτηση :
θέλω να σας κάνω 2 ακόμη ερωτήσεις:
1. Το παραπάνω ακίνητο που σας αναφέρω είναι αυθαίρετο, προχώρησα σε τακτοποίηση με βάση το νόμο 4178, χωρίς να συμπεριλάβω τα τετραγωνικά της εξωτερικής τοιχοποιίας μιας και δεν μετράει στην δόμηση. Το θέμα που έχω είναι ότι στον πίνακα σύστασης συμπεριλαμβάνω τα τετραγωνικά της τοιχοποιίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει ασυμφωνία με τα τετραγωνικά της υπαγωγής και να μην δέχεται την βεβαίωση η συμβολαιογράφος. Πρέπει να συμφωνεί όντος, υπάρχει νομοθεσία που να μπορεί να αιτιολογηθεί η διαφορά?
2. στον πίνακα σύστασης, υπάρχουν τετραγωνικά για μελλοντική δόμηση εάν διορθώσω την υπαγωγή και συμπεριλάβω στα τετραγωνικά την εξωτερική τοιχοποιία η μελλοντική θα επηρεαστεί, θα είναι λιγότερη λόγω της εξωτερικής τοιχοποιίας ή δεν επηρεάζεται?

Απάντηση :
Εάν βάλετε τα τετραγωνικά της εξωτερικής τοιχοποιίας ΘΑ ΑΦΑΙΡΕΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΛΟΝΤΙΚΗ δόμηση.
Όποτε ή πρέπει να καταλάβει η συμβολαιογράφος ότι βάσει ΝΟΚ δεν μετρά η τοιχοποιία και επομένως είναι νόμιμη η διαφορά που προκύπτει ,ή να αλλάξετε τη σύσταση .
Εγώ πάντως δεν συμφωνώ να την αλλάξετε
.

Ερώτηση :
Δυστυχώς η συμβολαιογράφος επιμένει. Θέλω να σας κάνω άλλες 3 ερωτήσεις:
1.κάπου είχα δει ότι έχετε γράψει 1 βιβλίο πάνω στους πίνακες σύστασης, εάν ναι που μπορώ να το παραγγείλω?
2. έχετε να μου συστήσετε κάποιον συμβολαιογράφο που να δέχεται αυτή την διαφορά στον πίνακα με την υπαγωγή?
3. το ακίνητο που σας αναφέρω είναι ημιυπόγειο, με χώρο κύριας χρήσης και αποθήκη (βοηθητική χρήση), όπου συνδέεται με εσωτερική πόρτα η αποθήκη. Στον πίνακα σύστασης θεώρησα οτι η αποθήκη δεν μετράει στους ψήφους και οτι η αποθήκη είναι παρακολούθημα του υπογείου διαμερίσματος. Είναι λάθος το παρακολούθημα? έπρεπε να πω οτι είναι παράρτημα του υπογείου διαμερίσματος? Γιατί η συμβολαιογράφος δεν δέχεται ένα διαμέρισμα με κύρια χρήση να έχει παρακολούθημα αποθήκη με βοηθητική χρήση και να συνδέονται αυτά τα δυο με πόρτα.
Απάντηση :
1. ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ και ΧΙΛΙΟΣΤΩΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΤΙΜΗ : 12 ΕΥΡΩ
http://www.advice4u.gr/pososta.html

2. Η λύση είναι πολύ απλή , γράφεται την πραγματική επιφάνεια του διαμερίσματος και σημείωση μέσα σε πλαίσιο : Η επιφάνεια των τοίχων Ε = …… δεν περιλαμβάνεται στο συντελεστή δόμησης.

3. Σωστά λέει η κυρία , η αποθήκη παίρνει χιλιοστά και είναι ανεξάρτητη ιδιοκτησία .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us