Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

11 Απρ 2014

ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΗΤΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ



Εφαρμόζονται εκεί που απαιτείται να δοθεί στο επίχρισμα μια τελείως λεία επιφάνεια.
Η πρώτη και η δεύτερη στρώση γίνονται κανονικά  , όπως στα τριφτά . Στην τρίτη στρώση όμως το κονίαμα δεν τρίβεται με το τριβίδι , αλλά στρώνεται με το μυστρί με ταυτόχρονη συμπίεση της επιφανείας του , ώστε να γίνει απόλυτα λεία , πράγμα που για να επιτευχθεί απαιτεί μεγάλη επιμέλεια και τέχνη , ώστε να μη φαίνονται τα ίχνη του μυστριού .
Τα πατητά επιχρίσματα εφαρμόζονται συνήθως εκεί που επιδιώκεται και στεγανότητα οπότε εφαρμόζεται σε όλες τις στρώσεις τσιμεντοκονίαμα και η κατασκευή
ονομάζεται πατητή τσιμεντοκονία .
Συνήθως η εργασία αυτή περιορίζεται σε δυο μόνο στρώσεις που λέγονται : ραντιστό και πατητό  ή και σε μια μόνο αν πρόκειται για οριζόντια επιφάνεια .
Πατητά επιχρίσματα με ασβεστοκονιάματα εφαρμόζονταν παλαιοτέρα για λόγους αρχιτεκτονικούς , όπου η όλη εργασία είχε την έννοια της απομίμησης μαρμάρου ,και ως αδρανές υλικό της τελευταίας στρώσης εφαρμοζόταν η μαρμαρόσκονη.

ΕΤΟΙΜΑ ΠΑΤΗΤΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

Σήμερα πατητά επιχρίσματα εφαρμόζονται με έτοιμα κονιάματα διαφόρων εταιρειών.
Το έτοιμο πατητό τσιμεντοκονίαμα είναι ένα  οικολογικό, φυσικό  υλικό. Έχει συστατικά την θηραϊκή γη, την υδράσβεστο,  τη χαλαζιακή άμμο και κεραμάλευρο που είναι κονιοποιημένο κεραμίδι σε μορφή πούδρας ή κόκκου που είναι το γνωστό στους περισσότερους σαν κουρασάνι.  Είναι ένα υλικό με άριστες αντοχές και τέλεια αδιαβροχοποίηση, και διατίθεται σε πολλά χρώματα. Δημιουργεί μια επιφάνεια τελείως ομαλή χωρίς ρηγματώσεις και ραγίσματα. Εξασφαλίζει άριστη πρόσφυση και υψηλές μηχανικές αντοχές . Με την επάλειψη της τσιμεντοκονίας με ένα ειδικό βερνίκι αποφεύγεται πλήρως  η ρύπανση  της επιφάνειας από ρύπους, λάδια κλπ.
Η πατητή τσιμεντοκονία χρησιμοποιείται σε δάπεδα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, σε μπάνια, σε σκάλες, σε πάγκους και σε τοίχους.
Η εύκολη τοποθέτηση του υλικού  από τον τεχνίτη παρέχει υψηλές επιδόσεις ακόμα και με συνεργεία που την τοποθετούν για πρώτη φορά.
Το υπόστρωμα για το δάπεδο θα πρέπει να είναι η κλασσική λεία τσιμεντοκονία για πλακάκια (άμμος με τσιμέντο) , ενώ για το επίχρισμα οι πρώτες δυο στρώσεις του κλασικού σοβά πεταχτό και λάσπωμα ή μόνο το πεταχτό .

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΔΑΠΕΔΟ
1. Καθαρίζουμε το υπόστρωμα , από σκόνες και υπολείμματα .
2.Αραιώνουμε και ανακατεύουμε με αναδευτήρα το υλικό μέχρι να προκύψει μια      λεπτόρρευστη μάζα χωρίς σβώλους.
3. Καλύπτουμε όλη την επιφάνεια ( πρώτο χέρι ) με  χρήση σπάτουλας χωρίς δόντια.
4. Αφού το υλικό στεγνώσει, πατώντας  με προσοχή  στο δάπεδο , εφαρμόζουμε την δεύτερη  και  τελική στρώση ώστε να έχουμε συνολικό πάχος 4-5 χιλ.
5. Αφού στεγνώσει η τελική στρώση, βρέχουμε και πατάμε την επιφάνεια με σπάτουλα.
6. Μετά από 4-5 ημέρες και εφόσον έχει στεγνώσει , εφαρμόζουμε με πινέλο  δύο στρώσεις βερνικιού (ματ, μεσαίο ή γυαλιστερό)για να δώσουμε το επιθυμητό χρώμα ,  όπως αναφέρουν οι οδηγίες  στο κουτί του βερνικιού που χρησιμοποιούμε  (κάθε φορά περιμένουμε το προηγούμενο χέρι να στεγνώσει πλήρως). Προσοχή να μην επικάθεται σκόνη στο βερνίκι.
ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΠΑΤΗΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΙΧΟ

1. Η πατητή τσιμεντοκονία περνιέται με σπάτουλα.
2. Λειαίνουμε με γυαλόχαρτο τον σοβά και τον καθαρίζουμε.
3. Περνάμε το πρώτο χέρι, και αφού στεγνώσει  μετά από 30-40 λεπτά, εφαρμόζουμε και το δεύτερο χέρι. Το συνολικό πάχος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2-3 χιλιοστά.
4. Μετά το στέγνωμα  του δεύτερου χεριού, ρίχνουμε νερό και πατάμε ξανά με την σπάτουλα ώστε να κάνουμε την επιφάνεια εντελώς λεία.
5. Τα σημάδια  από την σπάτουλα μπορούμε να τα σβήσουμε την ιδία  ώρα με ένα σφουγγάρι.
Μετά από 4-5 ημέρες και εφόσον έχει στεγνώσει , εφαρμόζουμε με πινέλο  δύο στρώσεις βερνικιού (ματ, μεσαίο ή γυαλιστερό)για να δώσουμε το επιθυμητό χρώμα ,  όπως αναφέρουν οι οδηγίες  στο κουτί του βερνικιού που χρησιμοποιούμε  (κάθε φορά περιμένουμε το προηγούμενο χέρι να στεγνώσει πλήρως). Προσοχή να μην επικάθεται σκόνη στο βερνίκι.

1 σχόλιο:

Patiti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Who is among us