Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

29 Ιουλ 2015

W.C. ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ - W.C. ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


τηλ.2105447421 , mail: info@advice4u.gr

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ : ΑΔΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΤΟΜΟΣ Ι - ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ - τιμή 23 ευρώ

1. W.C. ΣΤΟ ΠΑΤΑΡΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ

Α. ( ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΕΞΩΣΤΗΣ Γ.Ο.Κ. 73 )

1. Σύμφωνα με τον ΓΟΚ του 73 το πατάρι είναι ανοικτός εξώστης και δεν μπορείς να κατασκευάσεις τουαλέτες. Το μόνο σχετικό που υπάρχει ,είναι ένα έγγραφο του ΥΠΕΧΩΔΕ προς το ταχυδρομείο που απαντά στο ερώτημα αν επιτρέπεται κατασκευή τουαλέτας στο πατάρι ότι επιτρέπεται μόνο σε δημόσια κτίρια στα οποία δεν είναι δυνατή η κατασκευή τουαλέτας λόγω στενότατος χώρου στο ισόγειο.

2. Ο ανοιχτός εξώστης του ΓΟΚ 73 ΔΕΝ μπορεί να αποτελεί αυτοτελή χώρο, όπως π.χ.
τα w.c.
Συνεπώς, είτε τα βάζεις στο ισόγειο, είτε αν υπάρχουν πληρώνεις πρόστιμο ανέγερσης και διατήρησης με το νόμο περί αυθαιρέτων


Τελικά καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι τα wc δεν επιτρέπονται σε πατάρι σύμφωνα με το ΓΟΚ 73 .

Β. ( ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΕΞΩΣΤΗΣ Γ.Ο.Κ. 73 ) / Γ.Ο.Κ. /85


Ο ανοιχτός εξώστης των καταστημάτων (πατάρι) με την έννοια του ΓΟΚ/73 έχει καταργηθεί. Αν κατασκευασθεί, θεωρείται χώρος κύριας χρήσης, πρέπει να έχει ελεύθερο ύψος τουλάχιστον 2,40 μ. και προσμετράται στο Σ.Δ. . (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 113 / Αθήνα 26-5-1986 )

2. W.C. ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
Όλα τα καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος είτε είναι εμπορικά (π.χ. μικρό αναψυκτήριο για περαστικούς) είτε είναι χώροι συνάθροισης κοινού (π.χ. μία καφετέρια) πρέπει να διαθέτουν τουλάχιστον ένα w.c. και έναν προθάλαμο.
Η λογική είναι ότι και στα μικρά καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος θα πρέπει οι εργαζόμενοι να μπορούν έχουν πρόσβαση σε w.c.

Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών, πρέπει να διαθέτουν και αποχωρητήρια για
ΑΜΕΑ σύμφωνα με τον Ν.Ο.Κ. (αρ 26) όπου αυτό προβλέπεται .

Στα ΝΕΑ κτίρια επιβάλλεται επίσης η πρόβλεψη προσβάσιμων σε άτομα με αναπηρία ή εμποδιζόμενων ατόμων χώρων υγιεινής σε ποσοστό 5% των συνολικών χώρων υγιεινής για χρήση κοινού ή σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον ένας ανά συγκρότημα χώρων υγιεινής, ο οποίος μπορεί να έχει μικτή χρήση (ανδρών/γυναικών). Οι παραπάνω προσβάσιμοι χώροι υγιεινής θα συνυπολογίζονται στον αριθμό χώρων υγιεινής που επιβάλλεται ανά χρήση από άλλες διατάξεις.


ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ : Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, με μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 τ.μ., που μπορούν να εξαιρεθούν μόνο από την υποχρέωση δημιουργίας προσβάσιμων χώρων υγιεινής για το κοινό, εφόσον αυτό προκαλεί δυσανάλογη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

αλλάξτε χρώμα στο background. Δε διαβάζονται τα γράμματα στο σκούρο καφέ.

Παντελής Παπακωνσταντίνου είπε...

όπως ειδατε το διόρθωσα .

Who is among us