Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

13 Νοε 2013

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥΣ





Παρακάτω θα αναφέρω ορισμένους όρους που χρησιμοποιούνται συνεχώς στις περιγραφές όλων των κεφαλαίων που αφορούν χρωματισμούς .

1.Κόλλα που είναι γλουτονίνη (κόλλα  μεθυλοκυτταρίνης εμπλουτισμένη με
   βελτιωτικά πρόσμεικτα ) .
2.Τσίγκος : λευκό του ψευδαργύρου .
3. Αστάρι : είναι ένα λεπτόρρευστο διάφανο υλικό όπου όταν περάσουμε τους τοίχους με αυτό δημιουργεί μια μονωμένη επιφάνεια έτοιμη να δεχτεί το πλαστικό χρώμα .
4. Αστάρωμα γενικά :Το αστάρι φτιάχνεται με ανάμιξη 1  κιλού  ασταριού για πλαστικό και  4 έως 5  κιλά νερό .
5. Παρετίνα (Η παρετίνα είναι ένα λεπτόκοκκο κονίαμα (στόκος) που όταν  ανακατευτεί με νερό δημιουργεί έναν παχύρευστο πολτό κατάλληλο για το σπατουλάρισμα του τοίχου (σοβάς, τσιμέντο, γυψοσανίδα).
Με το σπατουλάρισμα της παρετίνας κλείνουμε τους πόρους του τοίχου κάνοντας τον λείο.
6.Αστάρωμα  για ελαιοχρωματισμούς : μια στρώση βρασμένου λινελαίου στην οποία έχουμε προσθέσει λίγο στεγνωτικό .

7 . Σπατουλάρισμα :  Το υλικό για το σπατουλάρισμα των τοίχων είναι μείγμα στόκου, τσίγκου ή λευκού του τιτανίου, λινελαίου, νεφτιού και στεγνωτικού.
 Οι τεχνίτες λένε σέρτικο το υλικό που έχει περισσότερο τσίγκο παρά στόκο και περισσότερο νέφτι παρά λινέλαιο.
 Το  υλικό αυτό το χρησιμοποιούμε για  ειδικές βαφές  π.χ.
ελαιοχρωματισμούς .
8. Βελατούρα : Η βελατούρα είναι υπόστρωμα χρωμάτων . Εφαρμόζεται σε εσωτερικές και εξωτερικές
επιφάνειες ξύλου και σπατουλαριστούς τοίχους .
Παρουσιάζει ισχυρή πρόσφυση, δουλεύεται μαλακά και απλώνει ομοιόμορφα στην επιφάνεια. Τρίβεται πολύ εύκολα και δεν επηρεάζει την στιλπνότητα του τελικού βερνικοχρώματος. Γεμίζει  τους πόρους της επιφάνειας, εξασφαλίζοντας στο βερνικόχρωμα άριστη πρόσφυση και άριστο τελικό αποτέλεσμα. Δεν περιέχει μόλυβδο.

Πριν ξεκινήσετε τις εργασίες, διαβάστε τις παρακάτω παρατηρήσεις:

1. Πριν αρχίσετε το βάψιμο στρώστε τα δωμάτια με εφημερίδες ή νάιλον.

2. Γενικά οι ελαιοχρωματισμοί, κυρίως οι σπατουλαριστοί, και οι χρωματισμοί με βερνικοχρώματα (ριπολίνες, ντούκο, κλπ.) πρέπει να γίνονται σε χώρο απαλλαγμένο τελείως από σκόνη.

3. Όταν βάφετε εξωτερικές επιφάνειες το καλοκαίρι, θα πρέπει να μην πέφτει ο ήλιος επάνω τους, γιατί μέχρι να στεγνώσει το χρώμα  δημιουργούνται φυσαλίδες, και γίνεται πορώδες  .

4. Ποτέ δεν ανακατεύονται πλαστικά χρώματα με ελαιώδη γιατί χαλάνε.

5. Τα πλαστικά όλων των εργοστασίων ανακατεύονται μεταξύ τους αλλά καλό θα είναι, τα υλικά που χρησιμοποιούνται να είναι της ίδιας εταιρείας γιατί δένουν καλύτερα μεταξύ τους .

6. Τα πλαστικά αραιώνονται μόνο με καθαρό νερό της βρύσης και ποτέ με ακάθαρτο γιατί θα χαλάσει το μείγμα .

7. Τα πλαστικά δεν πρέπει να αποθηκεύονται σε ανοιχτούς χώρους γιατί το κρύο και η ζέστη χαλάνε την ποιότητα τους .

8. Όταν ανοίγουμε τα κουτιά του πλαστικού και κυρίως των βασικών χρωμάτων χρειάζεται προσοχή γιατί μπορεί  να έχουν δημιουργηθεί αέρια και να πεταχτεί το καπάκι στον αέρα .

9. Αραιώνεται τόσο χρώμα όσο θέλετε για να δουλέψετε .

10. Αν λερώσουμε κάπου την ώρα που βάφουμε, όσο είναι νωπό καθαρίζει με νερό. Αν  έχει στεγνώσει, καθαρίζει με οινόπνευμα  .

11. Αν δεν έχει στεγνώσει το πρώτο χέρι , ποτέ δεν περνάμε δεύτερο χέρι .

12. Όταν τελειώσουμε τις εργασίες, πλένουμε τα εργαλεία καλά με άφθονο νερό .

13. Αν περισσέψει πλαστικό, ρίχνουμε στο κουτί νερό τόσο ώστε να καλυφθεί η επιφάνεια του. Το σφραγίζουμε και το αναποδογυρίζουμε , για να μην πετσιάσει .

14. Στο τέλος της εργασίας πρέπει να κρατήσουμε λίγο  από το χρώμα και να το σφραγίσουμε καλά . Ίσως μας χρειαστεί αργότερα, αν δημιουργηθούν μερεμέτια ή σαν δείγμα.

15. Για να στεγνώσει τελείως το πλαστικό και να μπορούμε να το πλύνουμε είναι απαραίτητο να περάσουν τουλάχιστον δέκα μέρες .

16. Δεν γίνονται χρωματισμοί σε καινούριες επιφάνειες, σε αμμοκονιάσεις και τσιμεντένιες επιφάνειες πριν την παρέλευση ενός τουλάχιστον μήνα .

17 .Δεν πρέπει να βιαζόμαστε να βάψουμε το επόμενο χέρι , αλλά να εξαντλούμε τα χρονικά περιθώρια που χρειάζεται να στεγνώσει η κάθε στρώση. Πολλοί για να μικρύνουν αυτά τα περιθώρια αυξάνουν τις αναλογίες στεγνωτικού, αλλά αυτό τελικά αποβαίνει σε βάρος της ποιότητας της όλης εργασίας .

18. Πρέπει να προσέχουμε τις  κρυφές επιφάνειες των τοίχων, δηλαδή της επιφάνειες που έρχονται σε επαφή με  τα κουφώματα . Αυτοί πριν τοποθετηθούν τα κουφώματα στις θέσεις τους, πρέπει να ασταρώνονται και να περνιούνται ένα χέρι με απλό ελαιόχρωμα (ξύλινα κουφώματα) ή να επιστρώνονται με αντισκωριακή βαφή (μεταλλικά κουφώματα).


19. Τα σπατουλαρίσματα των τοίχων γίνονται καλύτερα σε δύο στρώσεις και πάντοτε με ενδιάμεσο αστάρωμα (λινέλαιο με λίγο στεγνωτικό).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us