Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

15 Σεπ 2011

Φρεσκάρισμα ( επαναχρωματισμός )τοίχων βαμένων με πλαστικό

Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Πριν σας πω πώς φρεσκάρονται τα πλαστικά, θα αναφερω με ποιον τρόπο διαπιστώνουμε αν οι τοίχοι είναι βαμένοι με πλαστικό ή υδρόχρωμα. Βρέχουμε το δάχτυλο μας και τρίβουμε τον τοίχο. Τότε:

α. Αν βγει πάνω στο δάχτυλο μας ελάχιστο χρώμα, σημαίνει ότι ο τοίχος ειναι περασμένος με ασβέστη.

β. Αν βγει πολύ χρώμα και λασπώνει, ο τοίχος ειναι περασμένος με κόλλα.

γ. Αν δεν βγει καθόλου χρώμα, τότε ο τοίχος ήταν περασμένος με πλαστικό.

Επίσης εάν ξύσουμε με ένα αιχμηρό αντικείμενο την επιφάνεια ενός τοίχου βαμμένου με πλαστικό, ο τοίχος δεν μαδάει. Αντίθετα το υδροχρώμα όταν ξύνεται μαδάει.

Αν θέλουμε να φρεσκάρουμε έναν τοίχο που είναι ήδη βαμμένος με πλαστικό και διατηρείται σε καλή κατάσταση, δεν χρειάζεται καμία προεργασία. Σε περίπτωση που υπάρχουν περιοχές που έχει φύγει το πλαστικό ή έχουν γίνει κάποια μερεμέτια με ασβεστοκονιάματα, θα πρέπει να προηγηθεί αστάρωμα .( Βλέπε   : ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΑΡΩΜΑ).



Στο αστάρωμα θα πρέπει να προσέξουμε να μην μένουν απέραστες περιοχές γιατί αργότερα, στο βάψιμο με πλαστικό, θα μας παρουσιάσει διαφορές χρωμάτων.
Ασταρώνουμε με κύλινδρο η πινέλο , που πρέπει να χρησιμοποποιείται και στα μέρη που υπάρχουν δομικά στοιχεία που θα βαφτούν με διαφορετικό χρώμα.
Οι μεταλλικές επιφάνειες που πρόκειται να βαφούν με πλαστικό, είναι απαραίτητο να περαστούν πρώτα με αστάρι μετάλλων ή μίνιο για να μη σκουριάζουν.

Επιφάνειες περασμένες με ασβέστη, σε οποιαδήποτε μορφή, χρειάζεται απαραίτητα να ασταρωθούν γιατί αλλιώς. δεν καλύπτονται, όσα χέρια πλαστικό κι αν περαστούν. Γι’ αυτό προσέχουμε ιδιαίτερα και τις σταγόνες που ενδέχεται να έχουν πέσει κατά το βάψιμο της οροφής με ασβεστόχρωμα.

Αφού τελειώσουμε όλες τις προεργασίες, εκεί που χρειάζονται, φτιάχνουμε στοκο και κάνουμε όλα τα ψιλοστοκαρίσματα. Όταν στεγνώσουν τα βάφουμε τοπικά και περνάμε το πρώτο χέρι. Αν δεν έχουν καλυφθεί ικανοποιητικά οι επιφάνειες περνάμε και δεύτερο χέρι με τον τρόπο που αναφέρουμε στο κεφάλαιο Αν υπάρχουν σωλήνες και σώματα καλοριφέρ μπορούν να βαφτούν με πλαστικό, εφ' όσον βέβαια προηγηθούν και εδώ οι κατάλληλες προεργασίες .

ΤΡΟΠΟΣ ΒΑΦΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΠΛΑΣΤΙΚΟ

Αφού οι επιφάνειες των τοίχων έχουν υποστεί τις απαραίτητες προεργασίες, εντωμεταξύ έχουμε ετοιμάσει το χρώμα. Πιάνουμε μία πλευρά του δωματίου και με πινέλο κανουμε το κόψιμο. Ύστερα ολοκληρώνουμε το βάψιμο της πλευράς με τον κύλινδρο. Με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουμε μία-μία τις πλευρές ως την ολοκλήρωση του χώρου.

Όπως θα προσέξατε, το δωμάτιο βάφεται μία-μία πλευρά για να προλαβαίνουμε τις ενώσεις του πινέλου με τον κύλινδρο πριν στεγνώσουν και δημιουργηθούν ματίσεις.

Όταν στεγνώσει το πρώτο χέρι (τραβήξει) εξεταζουμε προσεκτικα ολο τον τοιχο και ψιλοστοκάρουμε όλα τα μερεμέτια .

Όταν στεγνώσουν και τα ψιλοστοκαρίσματα τα βάφουμε τοπικά με ένα πινέλο και περνάμε το δεύτερο και τελευταίο χέρι με τον ίδιο τρόπο που περάσαμε και το πρώτο.

Αν υπάρχουν σωλήνες και σώματα καλοριφέρ μπορούμε να τα περάσουμε με πλαστικό εφ' όσον έχουν προηγηθεί οι κατάλληλες προεργασίες .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us