Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

7 Ιαν 2011

Χρωματισμοί με ασβέστη ή ασβέστωμα

Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

 Οι λαϊκοί τεχνίτες (μάστορες ) γνωρίζουν ότι το ασβέστωμα όχι μόνον βάφει , αλλά και απολυμαίνει τις επιφάνειες και σήμερα ακόμη είναι ο απλούστερος τρόπος καταπολέμησης των μικροοργανισμών που εμφανίζονται από υγρασία ( μούχλα) .
Ο χρωματισμός με ασβέστη γίνεται με πολτό που αραιώνεται με νερό και μπορεί να χρωματιστεί με προσθήκη μικρής ποσότητας χρώματος και εφαρμόζεται μόνον πάνω σε επιχρίσματα ασβεστοκονιαμάτων   ( σοβά).
1. Διαλύσουμε το πολτό του ασβέστη σε ένα τενεκέ  λαδιού ( όγκος τενεκέ 0,018 μ3) με νερό ,  ώστε να έχουμε ένα αραιό διάλυμα.
Εάν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο χρώμα σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο από 10% του συνόλου , γιατί αν βάλουμε παραπάνω , τότε  ξεβάφει στην απλή επαφή, και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλο μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ομοιογένεια.
Εάν θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο το λευκό, τότε προσθέτουμε λευκό του ψευδαργύρου             ( τσίγκο) στην ιδία αναλογία.
Για να  μη φεύγει εύκολα ο ασβέστης , μπορούμε να προσθέσουμε λινέλαιο , περίπου 160 γραμμάρια ανά τενεκέ.
2. Πριν το βάψιμο καθαρίζουμε το σοβά με μια σπάτουλα και καθαρίζουμε με ένα πανί για απομάκρυνση  σκόνης κ.λ.π
3. Βάφουμε πάντα με βούρτσα, το πρώτο χέρι σε κατακόρυφες λωρίδες και αφού στεγνώσει περνάμε το δεύτερο χέρι σε οριζόντιες λωρίδες .
4 . Σε περίπτωση ανανέωσης του βαψίματος πρέπει να ξύνεται καλά η παλιά επιφάνεια με σπάτουλα.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ
Δεν περνάμε ποτέ ασβέστη πάνω σε τοίχο που έχει περαστεί με κόλλα . Αντίθετα μπορούμε να περάσουμε κόλλα πάνω σε ασβέστη.
Ο χρωματισμός με ασβεστόχρωμα πρέπει να γίνεται με καλές καιρικές συνθήκες γιατί αν έχουμε βροχερό καιρό ή συννεφιά, δε θα στεγνώνει  εύκολα το χρώμα .
Επίσης  όταν έχουμε υγρασία απαιτείται περισσότερος χρόνος.
Η εργασία πρέπει να  γίνεται υπό σκιάν και ποτέ όταν πέφτει στον τοίχο ο ήλιος, γιατί στεγνώνει πολύ γρήγορα και  δημιουργούνται ανωμαλίες
ΠΡΟΣΟΧΉ: Εάν μας πέσει ασβέστης στα μάτια ,πλένουμε με άφθονο νερό , και εάν έχει πέσει πολύς πάμε στον οφθαλμίατρο.

16 σχόλια:

ANNA FLO είπε...

Kαλησπέρα!! Γιατί ο βαμμένος με ασβέστη τοίχος ξεφλουδίζει; Ωραίες συμβουλές!! Καλό βράδυ

advice4u είπε...

Αγαπητέ φίλε , μήπως το περάσατε πάνω απο κόλλα? Μήπως δεν καθαρίσατε το υπόστρωμα? Μήπως ο ασβέστης δεν ήταν καλά σβησμένος ?

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή εγώ που θέλω να βάψω με ασβέστη τους τοίχους στο διαμέρισμά μου,δεν γίνεται;; Οι τοίχοι είναι ταπετσαρισμένοι σε λευκό,αλλά δεν έχει περαστεί χρώμα (ακόμη).
Ευχαριστώ!

advice4u είπε...

Οι τοίχοι δε θα πρέπει να έχουν ξαναβαφεί με πλαστικά χρώματα ή με λαδομπογιά. Ο ασβέστης μπορεί να περαστεί απευθείας στο σοβά ή σε πέτρινο τοίχο, χωρίς αστάρωμα.

Ανώνυμος είπε...

ΘΕΛΩ ΝΑ ΒΑΨΩ ΤΟ ΤΣΙΜΕΝΤΕΝΙΟ ΔΑΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ.ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ 2 Φ0ΡΕΣ ΜΕ ΑΣΒΕΣΤΗ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΣΩ ΛΑΔΙ Η ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΕ ΝΕΡΟ ΞΕΒΑΨΕ.ΤΟ ΠΕΡΑΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟ ΧΡΩΜΑ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΕ ΜΟΛΙΣ ΕΠΕΣΕ ΝΕΡΟ.ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΔΑΠΕΔΟ;ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ;

Ανώνυμος είπε...

γειά σας! μπορώ να ασβεστώσω επάνω σε τσιμεντοκονία και σε μπετό;

Ανώνυμος είπε...

καλησπερα, σε πολυ παλια μονοκατοικια οι τοιχοι ειναι βαμμενοι με ασβεστη παρα πολλες φορες,πως μπορει να αφαιρεθει, εκτος απο ξυσιμο?ευχαριστω

advice4u είπε...

το τσιμεντινο δαπεδο δεν βαφεται με ασβεστη γιατι ο ασβεστης ειναι διαλυτος στο νερο .Επισης το πλαστικο ξεφλουδιζει . Περαστε το με τσιμεντόχρωμα !
( απαντηση στον ανωνυμο 31/5/2014)

advice4u είπε...

Αγαπητε φιλε μπορειτε να το κανετε με σβουρακι!
( απαντηση στον ανωνυμο 26/6/2014)

advice4u είπε...

Αγαπητε φιλε μπορειτε αλλα δεν κραταει πολυ!
( απαντηση στον ανωνυμο 9/6/2014)

Tzartos Christos είπε...

Καλημέρα
Ύστερα από πολλά χρόνια (πάνω από 20) πρέπει να βάψω το σπιτι μου που έχει βαφεί από εμένα τήν πρώτη φορά με Ασβέστη στόν οποίο όμως απ ότι θυμάμαι είχα βάλει και γλουτολίνη γιά να μήν ξεβάφει.
Μπορώ τώρα να χρησιμοποιήσω πάλι ασβέστη ??
Μπορώ με τήν προϋπόθεση να ασταρώσω με κάποιο υλικό πρώτα ??
Τι πρέπει να προσθέσω στό μίγμα ώστε να έχω ένα σταθερό (να μήν ξεβάφει με τήν τριβή) αποτέλεσμα ?
Έξω από όλα αυτά έχω και εξωτερικούς τοίχους που γιά πρώτη φορά θα βαφούν (είναι με λευκό σοβάντισμα όλα αυτά τα χρόνια χωρίς άλλη κατεργασία). Μπορώ να βάλω ασβέστη με κάποια προσθετικά ώστε να προκύψει αδιάβροχο και σταθερό αποτέλεσμα ??
Και αν στό τέλος απαιτηθεί η χρήση κάποιου πλαστικού γιά το εσωτερικό χώρο (εφόσον δέν μπορέσω να χρησιμοποιήσω ασβέστη) ποιά ποιότητα (χρυσή τομή ποιότητας τιμής) να προτιμήσω ??
Εσωτερικά σε κάποιους χώρους θέλω και κάποιες έγχρωμες επιφάνειες.... Μπορώ να χρωματίσω τον ασβέστη ??
Πολλές οι ερωτήσεις αλλά δέν έχω εμπειρία στό χώρο..... Απλώς βλέπω πλαστικά από 15 ευρώ το 12κιλο έως και 50 ευρώ γιά την ίδια ποσότητα και μπερδεύτηκα λίγο.
Αν μπορώ βέβαια να τήν βγάλω όλη τήν δουλειά με ασβέστη δέν το συζητάω.

advice4u είπε...

Αγαπητέ κύριε
1. Για επαναβαφή τοίχου που είναι βαμμένος με ασβέστη ή Βάψιμο νέου τοίχου με πλαστικό προτείνω τα εξής :
1. Καθαρισμός της επιφάνειας του τοίχου με χονδρό γυαλόχαρτο νούμερο 3 ή 4, με το χέρι ή ένα σβουράκι .
Δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία στην επιφάνεια του τοίχου και αυτή να είναι απόλυτα στεγνή και καθαρή (ξεσκονίζουμε την επιφάνεια ) .

2. Αστάρωμα
Το αστάρι φτιάχνεται με ανάμιξη 1 κιλού ασταριού για πλαστικό και 4 έως 5 κιλά νερό.
Στο αστάρωμα θα πρέπει να προσέξουμε να μην μένουν απέραστες περιοχές γιατί αργότερα, στο βάψιμο με πλαστικό, θα μας παρουσιάσει διαφορές χρωμάτων.
Ασταρώνουμε με κύλινδρο η πινέλο , που πρέπει να χρησιμοποιείται και στα μέρη που υπάρχουν δομικά στοιχεία που θα βαφτούν με διαφορετικό χρώμα.
3. Βάψιμο
Ο χρωματισμός γίνεται με κύλινδρο.
Περνάμε το πρώτο χέρι με το πλαστικό λίγο αραιωμένο με νερό.
Μόλις στεγνώσει εξετάζουμε προσεκτικά την επιφάνεια και κάνουμε τυχόν μικρομερεμέτια ( διορθώσεις).
Αφού στεγνώσουν και τα μερεμέτια , περνάμε το δεύτερο χέρι με πυκνότερο χρώμα .
Αν θέλουμε μετά από καιρό να ανανεώσουμε τον χρωματισμό αρκεί να περάσουμε ένα χέρι
(αυτό λέγεται φρεσκάρισμα) .
2. Για Χρωματισμούς με ασβέστη προτείνω τα εξής:

Ο χρωματισμός με ασβέστη γίνεται με πολτό που αραιώνεται με νερό και μπορεί να χρωματιστεί με προσθήκη μικρής ποσότητας χρώματος και εφαρμόζεται μόνον πάνω σε επιχρίσματα ασβεστοκονιαμάτων ( σοβά).
Παρασκευή υλικού
1. Διαλύουμε το πολτό του ασβέστη σε ένα τενεκέ λαδιού ( όγκος τενεκέ 0,018 μ3) με νερό , ώστε να έχουμε ένα αραιό διάλυμα .
Εάν θέλουμε προσθέτουμε κάποιο χρώμα σε ποσοστό όχι μεγαλύτερο από 10% του συνόλου , γιατί αν βάλουμε παραπάνω , τότε ξεβάφει στην απλή επαφή, και ανακατεύουμε καλά με ένα ξύλο μέχρι να αποκτήσει το μείγμα ομοιογένεια.
Εάν θέλουμε να τονίσουμε περισσότερο το λευκό, τότε προσθέτουμε λευκό του ψευδαργύρου ( τσίγκο) στην ιδία αναλογία.
Για να μη φεύγει εύκολα ο ασβέστης , μπορούμε να προσθέσουμε λινέλαιο , περίπου 160 γραμμάρια ανά τενεκέ .
2. Πριν το βάψιμο καθαρίζουμε το σοβά με μια σπάτουλα και καθαρίζουμε με ένα πανί για απομάκρυνση σκόνης κ.λ.π .
3. Βάφουμε πάντα με βούρτσα, το πρώτο χέρι σε κατακόρυφες λωρίδες και αφού στεγνώσει περνάμε το δεύτερο χέρι σε οριζόντιες λωρίδες .
4 . Σε περίπτωση ανανέωσης του βαψίματος πρέπει να ξύνεται καλά η παλιά επιφάνεια με σπάτουλα.




tasos alex είπε...

Καλησπέρα σας! Αγαπητε φίλε μπορώ σε μιγμα ασβεστη με λινελαιο να προσθέσω λιγο τσιμέντο ετσι ωστε να μοιάζει με τσιμεντοχρωμα και να γινει ποιο γερο και ετσι ωστε να μη φεύγει με το νερό. Εφαρμογή σε τοίχο αυλής και δάπεδα αυλής με μπετόν. Ευχαριστώ πολύ! Τάσος

Ανώνυμος είπε...

Καλησπέρα! Σκεφτόμουν να ασβεστώσω τοίχο σε μπάνιο, που το προηγούμενο υλικό που τον είχαν βάψει ξεφλούδιζε και είχε μαυρίσει (προφανώς από μούχλα). Έξυσα όσο μπορούσα να αφαιρέσω και με συμβούλεψαν να εφαρμόσω ένα αντιμουχλικό προϊόν, το Μuffycid, που μου είπαν ότι είναι αποτελεσματικό. Μπορώ μετά να περάσω ασβέστη πάνω από αυτό; Ή υπάρχει περίπτωση, αν ασβεστώσω χωρίς αυτό, να εξοντωθεί η μούχλα από τον ασβέστη;

advice4u είπε...

Βεβαίως μπορείτε, αλλά είναι απαραίτητο να περάσετε πρώτα το αντιμουχλικό (απαντηση στο ερωτημα 2/11/2017

advice4u είπε...

Καλή ιδέα.
Πιστεύω ότι θα βελτιώσει την ποιότητα του ασβεστώματος ( Απάντηση στο σχολιο της 2/9/2017

Who is among us