Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

1 Ιουν 2017

Μόνωση βορεινού τοίχου



Μόνωση βορεινού τοίχου

Ο βορεινός τοίχος του σπιτιού μας το χειμώνα παγώνει , πολλές φορές έχει ποτίσει υγρασία, μαζεύει μούχλα ( είναι επικίνδυνη για την υγεία ,μολύνει τον αέρα ) και έχει σκάσει ο τοίχος (ο σοβάς και ο στόκος) από μέσα και μυρίζει.

Η λύση :

1. Εξωτερικά:

Παίρνουμε ένα ρολό, ένα κοντάρι και 100% ακρυλική μπογιά και βάφουμε τον τοίχο .

Αν έχουμε πρόσβαση από βεράντα είναι εύκολο.

Τι κάνουμε όμως για το υπόλοιπο, που δεν υπάρχει βεράντα;

Επειδή το να στήσουμε σκαλωσιά είναι δύσκολο , πρέπει να βάψουμε με το κοντάρι.
Έχουμε να αντιμετωπίσουμε πολλές δυσκολίες : 

A. θα πέσουν πολλές σταγόνες μπογιά κάτω. 
Πρέπει να βάλουμε ένα χαρτόνι ή ένα νάιλον ώστε να μαζεύει αρκετές σταγόνες , να ειδοποιήσουμε τους συγκατοίκους αν υπάρχουν να μαζέψουν τα απλωμένα ρούχα, να σκεπάσουμε με πλαστικό όποιο αυτοκίνητο υπάρχει, να βάλουμε εμπόδια ή ειδοποίηση για τους πεζούς .
B. Ο τοίχος από έξω είναι ήδη σκασμένος.
Σε αυτή την περίπτωση ξύνουμε το σκάσιμο και μετά σοβατίζουμε (αν είναι μεγάλο το σκάσιμο) ή στοκάρουμε, αν είναι μικρό με έτοιμο σοβά (απλά προσθέτουμε νερό) και έτοιμο στόκο (ούτε καν νερό - εντελώς έτοιμος).
Με μια σπάτουλα το απλώνουμε στο σκάσιμο και μετά από μια ώρα το βάφεις με 100% ακρυλική μπογιά.
Αν το σκάσιμο είναι σε μέρος που δεν φτάνει το χέρι ,το κάνουμε με κοντάρι.
Δένουμε ένα μυστρί στο κοντάρι με κολλητική ταινία ( heavy duty) και στοκάρουμε .
Σε αυτή την περιπτωση έχουμε πολύ υλικό που πέφτει κάτω .
2. Εσωτερικά 
Όπου έχει μούχλα παίρνουμε ένα ειδικό αντιμουχλικό από το χρωματοπώλη και με ένα σφουγγάρι πλένουμε και τρίβουμε όλα τα σημεία με μούχλα.
Μετά παίρνουμε μπογιά για εσωτερικούς χώρους και αντί να την αραιώσουμε 10% (όπως γράφει το κουτί) με νερό , την αραιώνουμε με αντιμουχλικό.
Βάφουμε τον τοίχο ή το σημείο με το πρόβλημα. αν πάρετε το ίδιο χρώμα μπογιάς με το χρώμα της μπογιάς του τοίχου μπορούμε να βάψουμε μόνο το σημείο με το πρόβλημα.
Βάζουμε μπογιά σε ένα μικρό κουβά και όσο απομακρυνόμαστε από το σημείο βαφής, την αραιώνουμε . Έτσι το χρώμα ενώνεται με το παλιό.
Αν έχετε μονοκατοικία ή αν δεν υπάρχει βεράντα από πάνω που να σας προστατεύει μπορείτε να βάλετε ένα μικρό σκέπαστρο από πάνω , ώστε να μην πέφτει η βροχή κατ' ευθείαν πάνω στον τοίχο. Έτσι όταν βρέχει ο τοίχος με το μικρό σκέπαστρο θα μένει στεγνός.
Χρειάζεται ένα ίσιο ή κυματοειδές φύλλο (από ότι υλικό βρείτε) των 40 – 50 εκατοστών , το οποίο αγκυρώνετε - βιδώνετε καλά στον τοίχο .
Η εργασία γίνεται εφόσον έχει να βρέξει πάνω από εβδομάδα και έχει ηλιόλουστη ημέρα .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us