Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

1 Ιουν 2017

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΦΙΤΑΣ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΟΦΙΤΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ :

Καλησπέρα.
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής:

Υπάρχει ένα διώροφο κτίριο (ισόγειο κατάστημα και οροφοδιαμέρισμα α ορόφου) στη Καστοριά, συνολικού ύψους 
7,00 + στέγη, με νόμιμη άδεια του 1981.

Το επιτρεπόμενο ύψος είναι 11,00 μέτρα. 


Α. Είναι δυνατόν να κατασκευάσω σοφίτα με μέγιστη επιφάνεια 50% του υποκείμενου ορόφου;

Β. Στη περίπτωση αυτή μπορώ να κατασκευάσω περιμετρικά τοιχοποιία (πάνω στην οποία θα πατήσει η νέα στέγη), ώστε να μπορώ να έχω το επιθυμητό προβλεπόμενο μέσο ύψος της σοφίτας; 


Γιατί αν ξεκινήσω την κατασκευή της τετράριχτης στέγης από το δάπεδο της οροφής του ορόφου, για να μπορέσω να έχω το επιτρεπόμενο μέσο ύψος της σοφίτας, θα πρέπει η στέγη να έχει υπερβολική κλίση και μεγάλο ύψος στον κορφιάτη.

Σας παρακαλώ, ενημερώστε με για τα άρθρα του ΝΟΚ, που θα το υποστηρίξω στην ΥΔΟΜ.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :
1. Σοφίτα ( Ν.Ο.Κ. αρθρο 2, παρ.81 ) είναι ανοιχτός ή κλειστός προσβάσιμος χώρος που βρίσκεται εντός του ύψους της επικλινούς στέγης του κτιρίου και δεν μπορεί να αποτελεί ανεξάρτητη ιδιοκτησία.

2. Στις σοφίτες, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά των φερόντων στοιχείων καθορίζουν την προσμετρούμενη δόμηση .

Άρα λοιπόν εφόσον απαιτείται η σοφίτα να αναπτύσσεται εντός του ύψους της στέγης θα πρέπει το δάπεδο της σοφίτας (κάτω μεριά πλάκας δαπέδου σοφίτας) να βρίσκεται στην ίδια στάθμη με την δοκό που αποτελεί την έδραση της στέγης και μάλιστα με την κάτω μεριά της.

Στην προκείμενη περίπτωση για να το επιτύχετε αυτό προτείνω να κατασκευάσετε ανεστραμμένα δοκάρια , έστω μικρού ύψους και από πάνω τοιχοποιία .


Να ρωτήσετε κα την πολεοδομία αν συμφωνεί , αλλιώς υποβολή ερωτήματος στην Δ.Ο.Κ.Κ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us