Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

10 Ιαν 2017

Προτεινόμενη Στεγανοποίηση ταράτσας με μικρό κόστος.



Τα υλικά που απαιτούνται κοστίζουν περίπου 55-60 ευρώ.
Οι μονώσεις με ελαστομερή ή με ασφαλτόπανα είναι ακριβές , δεν συμφέρουν και είναι στην ουσία επικάλυψη με μια πλαστική μεμβράνη
1. Μονώσεις με ελαστομερή.
 Άλλο μειονέκτημα εκτος του οτι είναι ακριβές είναι ότι αν γίνει έστω και μια τρύπα στην μεμβρανη , θα περάσει μέσα νερό, θα εγκλωβιστεί μεταξύ   τοίχου και μόνωσης και θα έχουμε  υγρασία! Το νερό εκεί  δεν πρόκειται να εξατμιστεί ποτέ.
Δυστυχώς αυτό συμβαίνει και όταν συμβαίνει ξύνεται  όλη η  ταράτσα για να αφαιρεθεί το πανάκριβο ελαστομερές.

2. Μονώσεις με ασφαλτόπανα
Τα ασφαλτόπανα είναι επίσης ακριβά και προσθέτουν 4 με 5 κιλά βάρους ανά μ2 στο υψηλότερο σημείο της οικοδομής.

3. Σύγκριση ελαστομερούς και ασφαλτόπανου
Τα ασφαλτόπανα είναι σαφώς πολύ καλύτερη λύση και για θερμομόνωση και για υγρομόνωση , είναι όμως πολύ ακριβότερη.
4. Ποια είναι η οικονομικότερη λύση για υγρομόνωση και σχετική θερμομόνωση;
Προτείνουμε την  εξής λύση που υλοποιείται με τα παρακάτω βήματα:
Σημείωση : Η εργασία πρέπει να γίνει  με καλό καιρό .
1. Πλένουμε την ταράτσα με νερό με πίεση ( προτείνω πιεστικό μηχάνημα )  έτσι ώστε να καθαρίσει από βρύα, λειχήνες και πιθανά  άμμο .
Σημείωση : Το πλύσιμο με πιεστικό είναι πολύ σημαντικό, γιατί στις ταράτσες υπάρχει ένα στρώμα άμμου, βρύων και λειχήνων το οποίο έχει πετρώσει και δεν φεύγει με τη σκούπα, αλλάζει όμως όγκο με τις αλλαγές θερμοκρασίας , με αποτέλεσμα να σπάει το στρώμα της λεπτής πίσσας και της μπογιάς που θα εφαρμόσουμε .
Όπου υπάρχουν βρύα, συνήθως υπάρχουν και ρωγμές.
Αν δεν υπάρχει ρωγμή απλά τα βρύα φύτρωσαν σε επικαθήμενη λάσπη - άμμο.
Αν όμως είναι ρωγμή καλό είναι να την καθαρίσετε για να εισχωρήσει μέσα της η μόνωση.
2.  Την άλλη μέρα όταν  στεγνώσει , αγοράζουμε  5 λίτρα πίσσα από το χρωματοπωλείο ( Η  πίσσα είναι σαν μπογιά και δεν λιώνει το καλοκαίρι από τον ήλιο , είναι δε υγρομονωτική  ) και  2 λίτρα βενζίνη από το βενζινάδικο.
Ρίχνουμε   μισό λίτρο βενζίνη στα  5 λίτρα πίσσας και με ένα πινέλο περνάμε σε όλες τις ρωγμές.
Πρέπει να διαποτιστεί η  ρωγμή.
Αν η ταράτσα έχει πλάκες ή πλακάκια , περνάμε  τις ενώσεις τους, ανεξάρτητα αν  έχουν ρωγμές. 
3. Την άλλη μέρα όταν  έχει στεγνώσει η πίσσα εντελώς  ρίχνουμε  την υπόλοιπη βενζίνη  στη πίσσα που έχει απομείνει και με ένα ρολό διαποτίζουμε όλη την ταράτσα.  
4.  Μετά 2 έως  3 ώρες με ένα ρολό περνάμε  όλη την ταράτσα με Λευκό ακρυλικό χρώμα ,  όχι μονωτικό ταράτσας που είναι πανάκριβο. 
5. Στη συνέχεια μετά 1-2 ώρες με το ίδιο ρολό περνάμε σταυρωτά ένα δεύτερο χέρι με Λευκό ακρυλικό χρώμα στο οποίο έχουμε προσθέσει  και λίγη άμμο μέσα στην σκάφη.
Η άμμος είναι πολύ φθηνή (1 ευρώ το σακί), κολλάει με τη μπογιά και την προστατεύει από τον ήλιο.

Κόστος εργασίας :
Για πρώτη εφαρμογή σε ταράτσα 100 τετραγωνικών περίπου 55 - 60  ευρώ στην Αθήνα. 

Συντήρηση :
Κάθε Σεπτέμβρη, ανεβαίνουμε  στην ταράτσα και κάνουμε ένα έλεγχο για τις πιθανές ζημιές  που μπορεί να έχει κάνει ο ήλιος.
Αν δείτε ότι η μπογιά έχει χαλάσει πράγμα σπάνιο, τότε περάστε ένα ελαφρύ χέρι ακρυλική μπογιά. Το βάψιμο της ταράτσας είναι παιχνιδάκι.
Τον χειμώνα έχουμε  απόλυτη στεγανότητα και έχουμε διαφορά στη θερμοκρασία του σπιτιού,  χειμώνα – καλοκαίρι .
Χρειάζεται επανάληψη της εργασίας με ένα χέρι μπογιά κάθε 3 χρόνια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us