Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

24 Νοε 2016

Υποχρέωση w.c. για ΑΜΕΑ σε Κ.Υ.E


Ερώτηση :

Για την υποχρέωση ΑΜΕΑ σε Κ.Υ.Ε. πρέπει ο ωφέλιμος χώρος εξυπηρέτησης κοινού να είναι μικρότερος των 100τ.μ. ή όλο το κατάστημα.
Συγκεκριμένα έχω κατάστημα συνολικού εμβαδού 126,60 τ.μ. από τα οποία τα 67,90 τ.μ.είναι χώρος εξυπηρέτησης κοινού και τα υπόλοιπα είναι αποθήκες, γραφείο και παρασκευαστήριο.
Απάντηση :
1. Στην παρ.4 του άρθρου 26 του ΝΟΚ προβλέπεται ότι: «...καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, με μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 m2 μπορούν να εξαιρεθούν μόνο από την υποχρέωση δημιουργίας προσβάσιμων χώρων υγιεινής για το κοινό, εφόσον αυτό προκαλεί δυσανάλογη επιβάρυνση στους ιδιοκτήτες τους.
και
2. Στην παρ.4 δ) της υπ'αρθμ.42382/16.7.13 εγκυκλίου του Γραφείου Μελετών ΑμεΑ του ΥΠΕΚΑ όπου αναφέρεται ότι όταν εκδίδεται οικοδομική άδεια για χρήση «... καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 τ.μ (δεν προσμετρώνται τα τ.μ που δεν υπολογίζονται στον σ.δ), οι χώροι αυτοί, υποχρεούνται μεν να έχουν διασφαλίσει την οριζόντια και κατακόρυφη προσπέλαση, εξαιρούνται δε, από τη δημιουργία προσβάσιμων χώρων υγιεινής για το κοινό, στις περιπτώσεις που προκαλείται δυσανάλογη επιβάρυνση στον ιδιοκτήτη...».
Σύμφωνα με τα ανωτέρω : «... καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με ανάπτυγμα τραπεζοκαθισμάτων στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο και μικτό εμβαδόν μικρότερο από 100 τ.μ (δεν προσμετρώνται τα τ.μ που δεν υπολογίζονται στον σ.δ), , εφόσον τα 67,90 τ.μ. είναι χώρος εξυπηρέτησης κοινού ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ W.C. για ΑΜΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us