Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

22 Νοε 2016

Υπάρχει διαφοροποίηση στον υπολογισμό του όγκου του Δ ή του δ ενός κτιρίου στο οποίο κατασκευάζουμε στέγη , χωρίς αυτή να είναι υποχρεωτική ?ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ: ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ  ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ- ΜΕΡΟΣ 1o - ΤΙΜΗ :28  ΕΥΡΩ

Ερώτηση :

Σύμφωνα με το τεύχος Τεχνικών οδηγιών , Άρθρο 3 :
Διευκρινίζεται ότι στο μέγεθος Η δεν συμπεριλαμβάνεται το ύψος της στέγης.
Η τεχνική οδηγία δεν κάνει αναφορά αν μέσα στην στέγη υπάρχει σοφίτα ή και πατάρι και μιλάει γενικά για στέγη.
Σύμφωνα με την παρ. 2α του άρθρου 13 του N.O.K.
Ο χώρος της στέγης μόνον όταν αυτή δεν είναι υποχρεωτική , Προσμετράται Για τον υπολογισμό του πραγματοποιούμενου συντελεστή όγκου (ενώ δεν προσμετράται όταν είναι υποχρεωτική)
Άλλο όγκο ( στον υπολογισμό ) θα έχει το κτίριο αν υπάρχει σοφίτα-πατάρι στην στέγη και άλλο όγκο θα έχει το κτίριο αν δεν υπάρχει .
Είναι δυνατόν να κατασκευάσω μια στέγη με ύψος 3.0 μ για να έχω σοφίτα και ο όγκος αυτός να μην υπολογίζεται στο σ. ο. ?

Απάντηση :

1. Προσμετράται "ο χώρος της στέγης μόνον όταν αυτή δεν είναι υποχρεωτική" .
Επομένως από όλα τα παραπάνω συμπεραίνουμε :
1. Ο όγκος όταν έχουμε υποχρεωτικές στέγες δεν προσμετράται στον υπολογισμό του πραγματοποιούμενου συντελεστή όγκου .
2. Ο όγκος όταν έχουμε μη υποχρεωτικές στέγες προσμετράται στον υπολογισμό του πραγματοποιούμενου συντελεστή όγκου .
Και στις δυο περιπτώσεις ισχύει είτε έχουμε και πατάρι , ή και σοφίτα
2. Η, Δ, δ
Διευκρινίζεται ότι στο μέγεθος Η δεν συμπεριλαμβάνεται το ύψος της στέγης.
Η τεχνική οδηγία δεν κάνει αναφορά αν μέσα στην στέγη υπάρχει σοφίτα ή και πατάρι και μιλάει γενικά για στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us