Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

29 Ιαν 2015

ΧΡΗΣΗ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ


Αγαπητέ Αναγνώστη .
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
τηλ.2105447421 , mail: info@advice4u.gr


Οι επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών που κάνουν χρήση μουσικής μπορούν μαζί με τη την αίτηση χορήγησης της άδειας λειτουργίας ή μεταβίβασης αυτής στον αρμόδιο ΟΤΑ , να υποβάλλουν τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά και για τη χορήγηση άδειας χρήσης μουσικών οργάνων.

A. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 

Στην περίπτωση που διαθέτουν και επιθυμούν χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο θα υποβάλλουν τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού σε τρία αντίτυπα, που θα συνοδεύεται με τοπογραφικό διάγραμμα με τη θέση και τη φορά των ηχείων.

Η τεχνική έκθεση θα τεκμηριώνει ότι η ισχύς των ηχείων, η θέση, η απόσταση από κατοικίες, καθώς και τα τυχόν μέτρα ηχοπροστασίας, που έχουν ληφθεί ,με μεγίστη Α-ηχοστάθμη 80 db δεν δημιουργούν προβλήματα στα σημεία προστασίας σύμφωνα με την υγειονομική διάταξη Α5/3010(ΦΕΚ 593/τβ/2-10-1985 Τα τρία αντίγραφα θεωρούνται από την υγειονομική υπηρεσία μετά από αυτοψία χωρίς την διενέργεια ηχομέτρησης και τα δύο επιστρέφονται στο Δήμο και το ένα εξ αυτών συνοδεύει την άδεια χρήσης μουσικής και επιδεικνύεται στις αρμόδιες για τον έλεγχο υπηρεσίες.

Οι υπηρεσίες ελέγχου, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην ΥΔ Α5/3010/1985, ελέγχουν τους όρους και προϋποθέσεις καθώς και την προβλεπόμενη ηχοστάθμη κατά τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τη μουσική στα Κέντρα Διασκέδασης εφαρμόζονται οι όροι και προϋποθέσεις της υγειονομικής διάταξης Α5/3010(ΦΕΚ 593/τβ/2-10-1985 , όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ και συμμόρφωσης σε αυτές.

B. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η Άδεια Μουσικής εκδίδεται από τον αρμόδιο Δήμο , μετά από αυτοψία της Διεύθυνσης υγιεινής .
Η αυτοψία γίνεται μία φορά και μετά ανανεώνεται η Άδεια κάθε χρόνο . Το παράβολο για τον Δήμο είναι 75 ευρώ για ένα χρόνο ή 150 ευρώ για τρία .

Επίσης πρέπει να πληρωθούν και τα πνευματικά δικαιώματα της μουσικής στην ΑΕΠΙ ( Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Πνευματικής Ιδιοκτησίας ) που στοιχίζουν 300 ευρώ το χρόνο + ΦΠΑ και την Αυτοδιαχείριση ( Συνεταιρισμός αυτοδιαχειριζόμενος που διοικείται από τη Γενική Συνέλευση των μελών της και το Διοικητικό Συμβούλιό της που αποτελείται από δημιουργούς, συνθέτες, στιχουργούς ή εκπροσώπους του ) που στοιχίζει από 100 ευρώ το χρόνο + ΦΠΑ .
Οι επιχειρήσεις πρέπει να συνεργάζονται σε κάθε περίπτωση μόνο με καλλιτέχνες που είναι συμβεβλημένοι με τον εκάστοτε οργανισμό στον οποίο πλήρωσαν τα πνευματικά δικαιώματα .

Υπάρχει και η επιλογή Του jamendo.com ( Δίκτυο ραδιοσταθμών μέσω internet ). Μία άδεια σε αυτούς κοστίζει 50 δολάρια το χρόνο και οι επιχειρήσεις μπορούν να παίζουν οποιονδήποτε από τους σταθμούς που έχει .
Αυτό δηλώνεται στον Δήμο με μια υπεύθυνη δήλωση .
Εννοείται ότι δεν παίζεται καμία άλλη μουσική γιατί η ΑΕΠΙ και η Αυτοδιαχείριση καραδοκούν .


Όσον αφορά τη μουσική στα Κέντρα Διασκέδασης εφαρμόζονται οι όροι και προϋποθέσεις της υγειονομικής διάταξης (ΥΔ) Α5/3010(ΦΕΚ 593/τβ/2-10-1985) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει ΠΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΗΧΟΜΟΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us