Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

12 Σεπ 2014

ΕΚΠΤΩΣΗ 50% ΣΤΑ ΠΡΌΣΤΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΘΑΊΡΕΤΑ


Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
τηλ.2105447421 , mail: info@advice4u.gr


ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ Η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ Η ΣΤΑΤΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Μειωμένο έως και 50% θα είναι το ειδικό πρόστιμο των αυθαιρέτων για όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση ή/και στατική ενίσχυση του ακινήτου τους.
Αυτό προβλέπει η κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε χθες από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Ταγαρά, η οποία σε δύο εβδομάδες θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Ο συμψηφισμός του ειδικού προστίμου αφορά όλες τις κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους νόμους της τακτοποίησης και έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2003, όπως επίσης λιθόκτιστα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από την 28η/7/2011 (σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση). Στην έκπτωση δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό του ειδικού παραβόλου.
Η μείωση του ειδικού προστίμου θα ισχύσει με την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών και εφόσον υποβληθούν ηλεκτρονικά τα απαραίτητα πιστοποιητικά και οι αποδείξεις αγοράς υλικών, παροχής υπηρεσιών και εργασιών.
Στο ίδιο ακίνητο μπορούν να ισχύσουν και οι δύο περιπτώσεις συμψηφισμού, δηλαδή ενεργειακή αναβάθμιση και στατική ενίσχυση, όμως η έκπτωση θα είναι για ποσό μέχρι 50% του ειδικού προστίμου. Τα καταβληθέντα ποσά θα αφαιρεθούν από την τελευταία δόση του προστίμου και τις αμέσως προηγούμενες χρονικά έως ότου ολοκληρωθεί ο συμψηφισμός. Σε περίπτωση που υπερβαίνουν το ποσό του προστίμου που υπολείπεται, δεν επιστρέφονται. Ομοίως η ευνοϊκή ρύθμιση δεν μπορεί να ισχύσει για όσους έχουν ήδη εξοφλήσει το πρόστιμο.
«Στόχος του ΥΠΕΚΑ είναι αφενός τα αυθαίρετα να συμμετέχουν στην προσπάθεια της χώρας για εξοικονόμηση ενέργειας και αφετέρου οι αυθαίρετες κατασκευές να αποκτήσουν τη στατική ασφάλεια που απαιτείται με επίβλεψη μηχανικού», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ , o οποίος επισήμανε πως το νομοθετικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί για τα αυθαίρετα δρομολογεί τη συνολική καταγραφή τους, ενώ παράλληλα προωθείται ο θεσμός της ηλεκτρονικής ταυτότητας και η ηλεκτρονική έκδοση οικοδομικών αδειών για όλα τα κτίρια.
Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η ευνοϊκή ρύθμιση του συμψηφισμού αφορά κυρίως περιπτώσεις αυθαιρέτων με μεγάλες παραβάσεις ή τα παντελώς αυθαίρετα, στα οποία καταλογίζονται υψηλά πρόστιμα. Πρόκειται για 125-150.000 αυθαίρετα, από τα 500.000 που έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου περί αυθαιρέτων. Για περιπτώσεις χαμηλών προστίμων, μέχρι 1.000 ευρώ, η νέα ρύθμιση δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τον πολίτη.
Σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση:
• Οι παρεμβάσεις πρέπει να επιφέρουν αναβάθμιση του κτιρίου κατά τουλάχιστον μία ενεργειακή κατηγορία ή εξοικονόμηση ενέργειας μεγαλύτερη του 30% της ετήσιας κατανάλωσης. Αυτό διαπιστώνεται αποκλειστικά από ενεργειακό επιθεωρητή, ο οποίος θα διενεργήσει δύο επιθεωρήσεις στο κτίριο - μία μετά την υπαγωγή του στις ρυθμίσεις του νόμου περί αυθαιρέτων (4178/ 2013) και μία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών.
• Υποβάλλονται υποχρεωτικά τα δύο πιστοποιητικά των ενεργειακών επιθεωρήσεων, το πόρισμα ότι επιτεύχθηκαν οι ενεργειακοί στόχοι, όπως επίσης αντίγραφο της άδειας δόμησης ή της έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας ή της έγγραφης ενημέρωσης της Υπηρεσίας Δόμησης όπως απαιτείται.
Για τις εργασίες στατικής ενίσχυσης, πέρα των άλλων εγγράφων, πρέπει να υποβληθεί αντίγραφο δελτίου τρωτότητας του κτιρίου ή μελέτης στατικής επάρκειας, όπως προβλέπεται από τον νόμο περί τακτοποίησης. Επίσης θεωρημένη άδεια δόμησης ή έγκριση εργασιών στατικής ενίσχυσης του κτιρίου, καθώς και πόρισμα του ελεγκτή δόμησης μετά την ολοκλήρωση των εργασιών που θα βεβαιώνει την ορθή εκτέλεσή τους.
Σημειώνεται πως εξαιρούνται από τον συμψηφισμό όσα κτίρια έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδοτήσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης που αφορούν βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης (π.χ. «Εξοικονομώ») ή σε προγράμματα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές.
Σε περίπτωση που διαπιστωθεί υποβολή ψευδών στοιχείων για την υπαγωγή στην ευνοϊκή ρύθμιση, προβλέπεται διπλασιασμός του ειδικού προστίμου.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us