Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Αρχιτεκτονικές μελέτες
• Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά.
• http://www.advice4u.gr/oikodomikesadeies.html

Αδειες λειτουργίας - Υγιεινομικού ενδιαφέροντος .
• Ολες οι άδειες εναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής.
• http://www.advice4u.gr

Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης.
• Από 75 ευρώ στην περιοχη Αττικής.
• http://www.advice4u.gr

Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια,Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό.

• Aπό 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής.
• http://www.advice4u.gr

Εξοικονόμηση κατ'οίκον

•πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες .
• http://www.advice4u.gr

Ανακαινίσεις για ολους - θελετε να ανακαινισετε καποιο χωρο?
•Μελέτη,κατασκευή,Οικονομικές τιμές Eπικοινωνήστε με εμάς για προσφορά.,ειμαστε κοντα σας,πολυ οικονομικα!
• http://www.advice4u.gr

Τακτοποίηση αυθαιρέτων
•Αττική,υπεύθυνα,γρήγορα,οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013
•http://www.advice4u.gr

Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές.
•Eπικοινωνήστε με εμάς για προσφορά.,ειμαστε κοντα σας,πολυ οικονομικα!
• http://www.advice4u.gr

11 Μαΐ 2014

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν ξεκινάμε ένα Κατάστημα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος .
Αγαπητέ φίλε

Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
τηλ.2105447421 , mail: info@advice4u.gr


Όταν θέλουμε να ανοίξουμε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος , το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να βρούμε τον κατάλληλο χώρο , και αφου μας κάνει η θέση και το ενοίκιο ,σημαντικό να γνωρίζουμε  αν “βγαίνει” η άδεια  λειτουργίας .
Τα σημαντικότερα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη μας όταν ξεκινάμε το ψάξιμο να νοικιάσουμε ένα χώρο που θα προορίζεται για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος  είναι:
1. Ψάχνουμε τον κανονισμό της πολυκατοικίας ( εάν το κτίριο είναι πολυκατοικία). Αν ο κανονισμός επιτρέπει ( ή δεν απαγορεύει ρητά ) την ίδρυση και λειτουργία του καταστήματος που μας ενδιαφέρει , τότε  είναι πολύ δύσκολο κάποιος ένοικος από την οικοδομή να μας φέρει δυσκολίες στη συνέχεια .
Αν δεν υπάρχει κανονισμός , τότε ερχόμαστε σε επαφή με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και εξασφαλίζουμε απόφαση γενικής συνέλευσης ότι έχουμε την συναίνεση της πλειοψηφίας των ιδιοκτητών της πολυκατοικίας . Αυτό γίνεται  με την υπογραφή μιας υπεύθυνης δήλωσης από τον διαχειριστή . Αν δεν υπάρχει και διαχειριστής υπογράφει ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού .
2. Κάθε κατάστημα αποτελείται από διάφορους χώρους ( πχ  χώρος τραπεζοκαθισμάτων, παρασκευαστήριο  , w.c. ) , που απαιτούν  μια  ελάχιστη επιφάνεια , ανάλογα με τον αριθμό  τραπεζοκαθισμάτων .
Επομένως , βεβαιωνόμαστε ότι το  κατάστημα προς ενοικίαση πληροί τις προϋποθέσεις  να στεγάσει όλους τους χώρους που απαιτούνται για την λειτουργία του .
3. Ψάχνουμε τα πολεοδομικά θέματα .
Ζητάμε  από τον ιδιοκτήτη αντίγραφα της αδείας και της κάτοψης από τον φάκελο της πολεοδομίας ( αν δεν τα έχει τα αναζητάμε) . Στην συνέχεια ένας  μηχανικός που γνωρίζει αυτά τα θέματα , θα πρέπει να κάνει αυτοψία στον χώρο για να διαπιστώσει εάν η υπάρχουσα κατάσταση συμφωνεί με τα σχέδια της πολεοδομίας .
και συγκεκριμένα :
α. Εάν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις  ( αυθαίρετα , χώροι που δεν εμφανίζονται , χώροι που εμφανίζονται διαφορετικά )
β. Εάν απαιτείται αλλαγή χρήσης
γ. Εάν απαιτείται  άδεια και ποιου είδους  για τις εργασίες που πρόκειται να γίνουν (  άδεια εσωτερικών διαρρυθμίσεων , έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας  )
δ. Εάν απαιτείται έγκριση από  άλλη υπηρεσία .
Αν απαιτείται η τακτοποίηση κάποιου τμήματος του καταστήματος ή γενικά η έκδοση μιας οικοδομικής άδειας από την πολεοδομία αυτό επιβαρύνει το κόστος και μεγαλώνει τον χρόνο έκδοσης της άδειας ίδρυσης και λειτουργίας του καταστήματος .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us