Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

8 Φεβ 2014

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΑΣΤΑΡΩΜΑ



Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου

Παρακάτω σας δίνω μερικές πληροφορίες για το αστάρι.
Το αστάρι είναι ένα λεπτόρρευστο διάφανο υλικό όπου όταν περάσουμε τους τοίχους με αυτό δημιουργεί μια μονωμένη επιφάνεια έτοιμη να δεχτεί το πλαστικό χρώμα.
Υπάρχουν 3 κατηγορίες ασταριών.
Αστάρι νερού. Αραιώνεται με νερό. Το αστάρι νερού είναι η πρώτη ύλη (Αποτελεί το συνδετικό υλικό (γνωστό και ως binder) των συστατικών του χρώματος. Είναι το πιο σημαντικό υλικό στο πλαστικό χρώμα και χάρις σε αυτό οφείλεται ο σχηματισμός φιλμ χρώματος στον τοίχο. Παρομοιάστε το σαν ένα κουτί κόλλα και τα υπόλοιπα υλικά του χρώματος σαν ρινίσματα ξύλου. Αν πάρουμε μόνο τα ρινίσματα ξύλου και προσπαθήσουμε να καλύψουμε έναν τοίχο, το πιθανότερο είναι να μην καταφέρουμε και πολλά πράγματα. Αν πάρουμε ώμος τα ρινίσματα ξύλου και τα ανακατέψουμε μέσα στην κόλα και προσπαθήσουμε με το μίγμα να καλύψουμε έναν τοίχο τότε θα έχουμε καταφέρει περισσότερα πράγματα από πριν. Τα ρινίσματα θα είναι πάνω στον τοίχο και θα βρίσκονται εκεί για πολύ καιρό. Τώρα καταλαβαίνετε γιατί η 1η ύλη ονομάζετε και ως binder (συνδετικό υλικό). Σε ένα καλό πλαστικό χρώμα ο binder αποτελεί περίπου 25% - 30% της σύστασης του. των ακρυλικών χρωμάτων). Χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς χώρους.
Αστάρι διαλυτού. Αραιώνεται με white spirit. Είναι καλύτερο από το αστάρι νερού και χρησιμοποιείται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.
Σιλοξανικό αστάρι. Σχετικά καινούριο αστάρι με λείο τελείωμα και μεγάλες ικανότητες πλήρωσης, για  εσωτερικές και εξωτερικές επιφάνειες.
 Έχει την ικανότητα να διεισδύει σε βάθος στην τοιχοποιία (περίπου 7 mm) και να την μονώνει. Παράλληλα είναι υδρατμοπερατό .Δηλ. αφήνει την εγκλωβισμένη υγρασία να βγει έξω από την τοιχοποιία (Τα δυο προηγούμενα αστάρια δεν είναι τόσο υδρατμοπερατά όσο το σιλοξανικό αστάρι). Με αυτόν τον τρόπο η τοιχοποιία μονώνεται απόλυτα έως και 7 mm βάθος..

Γιατί πρέπει να περάσουμε με  αστάρι τους καινούργιους τοίχους πριν βάψουμε;

Οι καινούργιοι τοίχοι (είτε είναι σοβαντισμένοι είτε είναι σπατουλαρισμένοι) έχουν δύο χαρακτηριστικά.
Δεν είναι μονωμένοι. Παρομοιάστε τον τοίχο σαν ένα σφουγγάρι κουζίνας. Μόλις ρίξεις νερό στο σφουγγάρι, το νερό εισέρχεται στο εσωτερικό του σφουγγαριού. Το ίδιο γίνεται και με τον τοίχο. Το νερό εισέρχεται από τους πόρους του τοίχου και διεισδύει (τραβάει) βαθιά στο εσωτερικό του.
Δεν είναι σταθεροποιημένοι. Κάντε το εξής. Σκουπίστε πολύ καλά έναν καινούργιο τοίχο με την σκούπα ώστε να μην βγάζει σκόνη πλέον. Μπορείτε να το κάνετε. Η απάντηση είναι όχι. Όσο και καλά να το σκουπίσετε μια μικρή ποσότητα σκόνης πάντα θα βγαίνει. Αυτό συμβαίνει  γιατί καθώς η σκούπα έρχεται σε επαφή με τον τοίχο, δεν αφαιρεί σκόνη αλλά κάνει αποκόλληση μικροσκοπικών τμημάτων του τοίχου που φεύγουν υπό την μορφή της σκόνης. Συμπέρασμα: οι καινούριες τοιχοποιίες δεν είναι 100% σταθεροποιημένες.
Όταν βάφουμε μια επιφάνεια αυτά τα δύο χαρακτηριστικά δεν πρέπει να υπάρχουν. Το αστάρι είναι αυτό που καταργεί τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Μονώνει και σταθεροποιεί τον τοίχο.
ΑΣΤΑΡΙ ΚΑΙ ΑΣΤΑΡΩΜΑ
Το αστάρι φτιάχνεται με ανάμιξη 1 κιλού ασταριού για πλαστικό και 4 έως 5 κιλών νερό.
Στο αστάρωμα θα πρέπει να προσέξουμε να μην μένουν απέραστες περιοχές γιατί αργότερα, στο βάψιμο με πλαστικό, θα μας παρουσιάσει διαφορές χρωμάτων.
Ασταρώνουμε με κύλινδρο η πινέλο , που πρέπει να χρησιμοποιείται και στα μέρη που υπάρχουν δομικά στοιχεία που θα βαφτούν με διαφορετικό χρώμα.
Οι μεταλλικές επιφάνειες που πρόκειται να βάφουν με πλαστικό, είναι απαραίτητο να περαστούν πρώτα με αστάρι μετάλλων ή μίνιο για να μη σκουριάζουν.
Επιφάνειες περασμένες με ασβέστη, σε οποιαδήποτε μορφή, χρειάζεται απαραίτητα να ασταρωθούν γιατί αλλιώς. δεν καλύπτονται, όσα χέρια πλαστικό κι αν περαστούν. Γι’ αυτό προσέχουμε ιδιαίτερα και τις σταγόνες που ενδέχεται να έχουν πέσει κατά το βάψιμο της οροφής με ασβεστόχρωμα.
Αφού τελειώσουμε όλες τις προεργασίες, εκεί που χρειάζονται, φτιάχνουμε στόκο και κάνουμε όλα τα ψιλοστοκαρίσματα. Όταν στεγνώσουν τα βάφουμε τοπικά και περνάμε το πρώτο χέρι. Αν δεν έχουν καλυφθεί ικανοποιητικά οι επιφάνειες περνάμε και δεύτερο χέρι με τον τρόπο που αναφέρουμε στο κεφάλαιο Αν υπάρχουν σωλήνες και σώματα καλοριφέρ μπορούν να βαφτούν με πλαστικό, εφόσον βέβαια προηγηθούν και εδώ οι κατάλληλες προεργασίες.

ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us