Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

2 Μαρ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΚΟΥ ΓΙΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑ


Αγαπητέ φίλε

Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .

Σε ευχαριστώ

Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟΚΟΥ ΓΙΑ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑ
Εάν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας στόκο για γεμίσματα κενών (στοκάρισμα) και για σπατουλάρισμα για να έχετε ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα τόσο από πλευράς εμφάνισης όσο και αντοχής κατά το βάψιμο των τοίχων χωρίς να τον αγοράσετε έτοιμο, σας δίνω τη συνταγή και τους τρόπους παρασκευής των παρακάτω ειδών στόκων που είναι :
α. Στόκος για στοκάρισμα .
β. Στόκος για σπατουλάρισμα.
Η επιτυχία της παρασκευής τους εξαρτάται από τις αναλογίες των υλικών αλλά και από την ποιότητα τους. Δηλαδή το λινέλαιο θα πρέπει να είναι ωμό άριστης ποιότητας και το νέφτι πρέπει να είναι καλής ποιότητας . Αν αυτά τα δύο βασικά υλικά δεν είναι άριστα θα έχουμε προβλήματα, όπως σκάσιμο του στόκου, κακή σύνθεση , επιτάχυνση ή καθυστέρηση στο στέγνωμα κ.λπ.
1. ΣΤΟΚΟΣ ΣΤΟΚΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ 1 κιλού στόκου.
Λινέλαιο 250 γραμμάρια
Στεγνωτικό 30 γραμμάρια
Νερό 20 γραμμάρια
Στόκος (σκόνη) 700 γραμμάρια
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα δοχείο, τα ανακατεύουμε και στη συνέχεια ρίχνουμε το στόκο. Το υλικό πρέπει να είναι τόσο πυκνό όσο απαιτείται για να μην πέφτει από την σπάτουλα. Αν είναι σφιχτό το αραιώνουμε με λινέλαιο, αν είναι αραιό προσθέτουμε στόκο σκόνη. Το υλικό διατηρείται αν το σκεπάσουμε με νερό. Τα παραπάνω υλικά μας δίνουν 1 κιλό στόκο με τον οποίο μπορούμε να σπατουλάρουμε περίπου 2 τετρ. μέτρα.
ΣΤΟΚΟΣ ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΜΑΤΟΣ
το σπατουλάρισμα γινεται με υλικό που φτιάχνεται από λευκό του ψευδαργύρου (τσίγκο ), λινέλαιο ,νέφτι και στεγνωτικό , με περιεκτικότητα τσίγκου περίπου το 50% , σε δυο πολύ λεπτές στρώσεις
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΥΛΙΚΩΝ 1 κιλού στόκου
Δεν υπάρχει συγκεκριμένη δοσολογία των υλικών. Αυτό κανονίζεται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες και το τράβηγμα του τοίχου.
θα σας δώσω μια δοσολογία την οποία θα προσαρμόσετε με τις ιδιαιτερότητες του τοίχου που πρόκειται να δουλευτεί, αν π.χ. οι τοίχοι τραβάνε ή μαδάνε προσθέτουμε λινέλαιο και αφαιρούμε το ανάλογο νέφτι. Αν δεν τραβάνε, δηλαδή δεν στεγνώνουν, προσθέτουμε νέφτι και αφαιρούμε λινέλαιο.
ΥΛΙΚΑ
λινέλαιο ........................ 90 γραμ.
νέφτι ............................ 90 γραμ.
στεγνωτικό .................... 10 γραμ.
νερό ............................. 10 γραμ.
τσίγκος σε σκόνη …......... 500 γραμ.
στόκος ...............…........ 300 γραμ.
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Ρίχνουμε τα υλικά σε ένα δοχείο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον τσίγκο και όσο στόκο χρειαστεί. Ένας από τους βασικούς παράγοντες κατά την παρασκευή του υλικού μας είναι το καλό ανακάτεμα του τσίγκου και του στόκου. Προσπαθούμε να ανακατεύουμε όσο το δυνατόν λιγότερο . Το υλικό μας διατηρείται και την επόμενη μέρα, αρκεί να καλύψουμε την επιφάνεια του με νερό. Όταν θέλουμε να ξαναδούλεψουμε, χύνουμε το νερό και το προσθέτουμε τσίγκο. Καλό είναι να φτιάχνουμε τόσο υλικό όσο χρειαζόμαστε να δουλέψουμε την ίδια μέρα γιατί την επόμενη δεν είναι και τόσο κατάλληλο. Τα παραπάνω υλικά μας δίνουν 1 κιλό στόκο με τον οποίο μπορούμε να σπατουλάρουμε περίπου 4 τετραγωνικά μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us