Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

12 Δεκ 2011

Επιστολή προς τον πρόεδρο του Τ.Ε.Ε

Αγαπητέ κύριε πρόεδρε

Σας στέλνω αυτή την επιστολή που αφορά την « τακτοποίηση» των αυθαιρέτων και επισημαίνει την αστειότητα της υπόθεσης και την προφανή αποτυχία στην οποία θα οδηγηθεί αυτή λόγω εγγενών αδυναμιών του νόμου και της οικονομικής αδυναμίας όσων θα επιθυμούσαν να συμμετάσχουν δηλώνοντας το αυθαίρετο τους.

Όπως γνωρίζετε με τον νόμο 1337/83 ο αείμνηστος Αντώνης Τρίτσης έθεσε τις βάσεις του πολεοδομικού σχεδιασμού στην Ελλάδα , ο όποιος όμως μετέπειτα λόγω των γνωστών συμφερόντων δεν υλοποιήθηκε.

Με το νόμο αυτό επιβλήθηκε ειδική εισφορά 10% επί της συμβατικής και όχι πραγματικής αξίας του αυθαιρέτου , που ήταν πολύ μικρότερη της σημερινής αντικειμενικής αξίας .

Σκοπός του βέβαια ήταν η πολεοδομική ανασυγκρότηση και όχι ο φοροεισπρακτικός ( χαράτσι) χαρακτήρας του νόμου 4014/2011.

Ένα εξωφρενικό χαρακτηριστικό παράδειγμα ανοησίας του νόμου αυτού είναι η παρ. 6β του άρθρου 24 όπου αναφέρεται :

« Ειδικά για αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση καθ’ υπέρβαση οικοδομικής αδείας, συνολικής επιφάνειας μέχρι είκοσι (20) τμ και εφόσον το μέγεθος αυτό δεν υπερβαίνει το ποσοστό 20% της επιτρεπόμενης επιφανείας κάθε ιδιοκτησίας, βρίσκεται εντός οικοδομήσιμου τμήματος του οικοπέδου και δεν υπερβαίνει ποσοστό 10% του επιτρεπόμενου ύψους βάσει της οικοδομικής άδειας μετρούμενο από τη στάθμη του περιβάλλοντα χώρου που ορίζεται στην άδεια αυτή, το πρόστιμο καθορίζεται σε ποσόν χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ για ακίνητα σε εκτός σχεδίου περιοχές, σε δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για ακίνητα που βρίσκονται σε εντός σχεδίου και εντός οικισμών περιοχές με τιμή ζώνης έως δυόμισι χιλιάδες ( 2.500) ευρώ και σε τρεις χιλιάδες (3.000) ευρώ για περιοχές με τιμή ζώνης μεγαλύτερη από δυόμισι χιλιάδες ευρώ (2.500) ευρώ.»

Αλήθεια ποιος φωστήρας το σκέφτηκε αυτό ?

Κύριε πρόεδρε όπως φαίνεται ένα μέτρο που θα μπορούσε να τακτοποιήσει τόσες πολλές κατασκευές και ταυτόχρονα να προσθέσει έσοδα στο χειμαζόμενο προϋπολογισμό είναι καταδικασμένο να αποτύχει λόγω των υπέρογκων ποσών των προστίμων ειδικά στα εκτός σχεδίου γήπεδα και της οικονομικής αδυναμίας του λαού μας να τα πληρώσει.

Μια λύση θα ήταν η δραστική μείωση των προστίμων για μικρές κατασκευές ( αυτές να καθοριστούν από τους ειδικούς και όχι από τους γνωστούς φωστήρες ) στο ύψος του νόμου 1337/83 που θα απέφερε τεράστια έσοδα στο κράτος και θα ήταν οικονομικά επωφελής για τους πολίτες.

Σας στέλνω αυτή την επιστολή λόγω της θέσης σας και της θεσμικής θέσης του Τ.Ε.Ε. ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας.

Ευχαριστώ

Με τιμή

Παντελής Παπακωνσταντίνου

Πολιτικός μηχανικός

Ομότιμο μέλος Τ.Ε.Ε

Νέστορος 62 Αιγάλεω 12244

ΤΗΛ. 2105447421

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us