Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

7 Ιουν 2011

Σπατουλαριστοί Ελαιοχρωματισμοί Ξύλινων επιφανειών

Αγαπητέ φίλε

Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Σπατουλαριστοί Ελαιοχρωματισμοί Ξύλινων επιφανειών

Τους χρωματισμούς επιφανειών των ξύλινων στοιχείων (ξύλινα κουφώματα, έπιπλα, ξύλινοι διαχωριστικοί τοίχοι, ξύλινες ψευδοροφές) τους διακρίνουμε σε:

1.Κοινούς ελαιοχρωματισμούς,

2. Σπατουλαριστούς ελαιοχρωματισμούς,

3. Σπατουλαριστούς χρωματισμούς με ριπολίνη.

Σήμερα θα ασχοληθούμε με τους
σπατουλαριστούς ελαιοχρωματισμούς

Κατά την εργασία ακολουθείται την παρακάτω πορεία :

1. Καθαρίζουμε με προσοχή την επιφάνεια του ξύλου από διάφορα υλικά που τυχόν έχουν παραμείνει επάνω της κατά τα διάφορα στάδια της κατασκευής

2. Επαλείφουμε την καθαρή και στεγνή επιφάνεια με μείγμα λινελαίου με μικρή ποσότητα στεγνωτικού και τσίγκου (αστάρωμα).

3. Αφού στεγνώσει το αστάρωμα ακολουθεί επεξεργασία της επιφάνειας του ξύλου, δηλαδή αφαιρούνται τυχόν σκλήθρες του ξύλου που εξέχουν , κλπ. Κατά άλλη μέθοδο οι κεφαλές των ρόζων καίγονται τοπικά. Πολλοί το δημιουργούμενο βαθούλωμα το περνάνε με γομαλάκα, άλλοι το γεμίζουν με στόκο. Η δεύτερη μέθοδος δεν είναι τόσο καλή όσο η πρώτη.

4. Τρίβουμε με γυαλόχαρτο Νο 3 και καθαρίζουμε καλά την επιφάνεια. Επακολουθεί η πλήρωση κάθε κενού (βαθουλώματος, αρμού ή σχισμής) με ζύμη στόκου (στόκος με λινέλαιο, μικρή ποσότητα τσίγκου και λίγη στεγνωτικό). Η εργασία αυτή λέγεται στοκάρισμα. Η ζύμη του στόκου πρέπει να είναι στεγνή (όχι πολτώδης).

5. Αφού ο στόκος ξεραθεί καλά, επακολουθεί πάλι τριβή με γυαλόχαρτο Νο 3.

6. Μετά τις εργασίες που περιγράψαμε ακολουθεί το σπατουλάρισμα με υλικό που φτιάχνεται από λευκό του ψευδαργύρου (τσίγκο ), λινέλαιο ,νέφτι και στεγνωτικό , με περιεκτικότητα τσίγκου περίπου το 50% , σε δυο πολύ λεπτές στρώσεις

7. Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση επακολουθεί πάλι τριβή με λεπτόκοκκο γυαλόχαρτο Νο 1, ψιλοστοκάρισμα και αστάρωμα και γίνεται η δεύτερη στρώση


8. Κατόπιν ακολουθούν δυο στρώσεις με ελαιόχρωμα με τελικό σουμάρισμα που γίνεται με ελαφριά επαφή του σουμαδόρου στη νωπή τελική στρώση κατά κάθετες διευθύνσεις (σταυρωτά)
Καλό βάψιμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us