Υπηρεσίες που Παρέχουμε !Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

11 Μαΐ 2011

Σπατουλαριστοί ελαιοχρωματισμοί τοίχων με ριπολίνη

Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Η εργασία περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια :
1. Καθαρισμός .
Καθαρίζουμε την επιφάνεια του τοίχου με χονδρό γυαλόχαρτο νούμερο 3 ή 4 ή σμυριδόχαρτο , με το χέρι ή ένα τριβίδι .
Δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία στην επιφάνεια του τοίχου και αυτή να είναι απόλυτα στεγνή και καθαρή (ξεσκονίζουμε την επιφάνεια ) .
Αν η επιφάνεια που θα βάψουμε είναι από μπετόν , τότε εξομαλύνουμε τις μικροανωμαλίες με ένα σβουράκι.
2. Επάλειψη με λινέλαιο.
Την καθαρή και απόλυτα στεγνή επιφάνεια , περνάμε με πινέλο μια στρώση βρασμένου λινελαίου στην οποία έχουμε προσθέσει λίγο στεγνωτικό (αστάρωμα).
Το λινέλαιο υπό την επίδραση του οξυγόνου της ατμόσφαιρας μετατρέπεται σε μια διαφανή , στέρεη και αδιάλυτη μεμβράνη , που λέγεται λινοξίνη.
Αν δεν γίνει αυτό , τότε μοιραία οι τοίχοι θα ξεφλουδίσουν.
3 . Σπατουλάρισμα
Μετά την τέλεια ξήρανση του ασταρώματος ακολουθεί η πρώτη στρώση του σπατουλαρίσματος.
Το υλικό για το σπατουλάρισμα των τοίχων είναι μείγμα στόκου, τσίγκου ή λευκού του τιτανίου, λινελαίου, νεφτιού και στεγνωτικού.
Μερικοί χρησιμοποιούν αστάρι ειδικό με προσθήκη στο λινέλαιο εκτός από το στεγνωτικό και μικρής ποσότητας τσίγκου και ακόμη πιο λίγου νεφτιού .
Το σπατουλάρισμα γίνεται με σέρτικο υλικό
Οι τεχνίτες λένε σέρτικο το υλικό που έχει περισσότερο τσίγκο παρά στόκο και περισσότερο νέφτι παρά λινέλαιο.
Το σέρτικο αυτό υλικό το χρησιμοποιούμε για ειδικές βαφές.

4. Μετά το γυαλοχαρτάρισμα του σπατουλαρίσματος στρώνεται μια στρώση βελατούρας (ειδικό χρώμα) η οποία είναι ειδική για την πρόσφυση της ριπολίνης .
Ακολουθούν μικροδιορθώσεις ( μερεμέτια) με ψιλοστοκάρισμα .
Για πιο επιμελημένη δουλειά προτείνεται το σπατουλάρισμα των επιφανειών των μερεμετιών με σέρτικο υλικό .
Ακολουθεί τρίψιμο με γυαλόχαρτο και δεύτερη στρώση βελατούρας.
4. Βάψιμο
Μετά την ξήρανση της βελατούρας ακολουθεί η τελική στρώση με γυαλιστερή η ματ ριπολίνη .

Καλό βάψιμο !

1 σχόλιο:

DF STUDIO είπε...

Πολύ καλό άρθρο! Thank you που μας μαθαίνεις νέα πράγματα!

Who is among us