Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

14 Απρ 2011

Σπατουλαριστοί ελαιοχρωματισμοί τοίχων

 Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Η εργασία περιλαμβάνει τα παρακάτω στάδια :
1. Καθαρισμός .
Καθαρίζουμε την επιφάνεια του τοίχου με χονδρό γυαλόχαρτο νούμερο 3 ή 4 ή σμυριδόχαρτο , με το χέρι ή ένα τριβίδι .
Δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία στην επιφάνεια του τοίχου και αυτή να είναι απόλυτα στεγνή και καθαρή (ξεσκονίζουμε την επιφάνεια ) .
Αν η επιφάνεια που θα βάψουμε είναι από μπετόν , τότε εξομαλύνουμε τις μικροανωμαλίες με ένα σβουράκι.
2. Επάλειψη με λινέλαιο.
Την καθαρή και απόλυτα στεγνή επιφάνεια , περνάμε με πινέλο μια στρώση βρασμένου λινελαίου στην οποία έχουμε προσθέσει λίγο στεγνωτικό (αστάρωμα).
Το λινέλαιο υπό την επίδραση του οξυγόνου της ατμόσφαιρας μετατρέπεται σε μια διαφανή , στέρεη και αδιάλυτη μεμβράνη , που λέγεται λινοξίνη.
Αν δεν γίνει αυτό , τότε μοιραία οι τοίχοι θα ξεφλουδίσουν.
3 . Σπατουλάρισμα
Μετά την τέλεια ξήρανση του ασταρώματος ακολουθεί η πρώτη στρώση του σπατουλαρίσματος.
Το υλικό για το σπατουλάρισμα των τοίχων είναι μείγμα στόκου, τσίγκου ή λευκού του τιτανίου, λινελαίου, νεφτιού και στεγνωτικού.
Οι τεχνίτες λένε σέρτικο το υλικό που έχει περισσότερο τσίγκο παρά στόκο και περισσότερο νέφτι παρά λινέλαιο.
Το σέρτικο αυτό υλικό το χρησιμοποιούμε για ειδικές βαφές.
Το σπατουλάρισμα καλό είναι να γίνεται σε δύο στρώσεις με ενδιάμεσο αστάρωμα.
4. Βάψιμο
Μετά την ξήρανση του σπατουλαρίσματος ακολουθεί επεξεργασία της επιφάνειας με γυαλόχαρτο και μετά η πρώτη στρώση ελαιοχρώματος. Η πρώτη αυτή στρώση μας δείχνει όλες τις μικροανωμαλίες του βαψίματος. Γι΄ αυτό κάνουμε ψιλοστοκάρισμα και μετά το στέγνωμα των μικροεπισκευών τρίψιμο όλης της επιφάνειας με ψιλό γυαλόχαρτο.
Επακολουθεί δεύτερη στρώση ελαιοχρώματος και μετά το στέγνωμα της, η τρίτη και τελική στρώση. Αφού τελειώσει η εργασία αυτή και πριν στεγνώσει η επιφάνεια ακολουθεί σουμάρισμα ( περνιέται με ειδικό Πλατή πινέλο με λεπτή τρίχα που λέγεται σουμαδόρος για την απάλειψη των γραμμών που αφήνει το κοινό πινέλο η εργασία αυτή λέγεται σουμάρισμα.
Το σουμάρισμα πρέπει να γίνεται γενικά σε όλους τους ελαιοχρωματισμούς, για να έχουμε την όσο το δυνατό καλύτερη εμφάνιση.


Καλό βάψιμο !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us