Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

1 Μαρ 2011

χρωματισμοί με κόλλα


Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

  1. Προετοιμασία

Πριν το βάψιμο καθαρίζουμε το σοβά με μια σπάτουλα και καθαρίζουμε με ένα πανί για απομάκρυνση  σκόνης,  τυχόν ξένων υλικών κ.λ.π

  1. Παρασκευή υλικού
Γεμίζουμε  ένα τενεκέ  μέχρι το 1/4 του με  νερό και προσθέτουμε  κατόπιν λίγο-λίγο την κόλλα που είναι ένα κουτί γλουτονίνη (κόλλα μεθυλοκυτταρίνης εμπλουτισμένη με βελτιωτικά πρόσμεικτα )( κάθε κουτί  περιέχει 1/8 του κιλού ) ενώ συγχρόνως την ανακατεύουμε με ένα ξύλο  μέχρι να γίνει να ενιαίο διάλυμα.(προσοχή: την κόλλα δεν πρέπει να την αδειάζουμε όλη μαζί γιατί θα σβολιάσει).

2. Την άλλη μέρα προσθέτουμε νερό μέχρι τη μέση του τενεκέ και 1 κιλό λευκό του ψευδαργύρου (τσίγκο) ανακατεύοντας συνεχώς .
Κατόπιν ρίχνουμε σιγά σιγά 4 έως 5  κιλά στόκο και ανακατεύουμε συνεχώς.

3. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές το σουρώνουμε με ψιλό κόσκινο σε ένα καθαρό τενεκέ. Το χρώμα πρέπει να είναι τελείως λευκό .
Προκειμένου να πετύχουμε μεγαλύτερη καλυπτικότητα και πιο διαυγή απόχρωση του λευκού, ρίχνουμε στην κόλλα μερικές σταγόνες λουλάκι η μπλε ή μαύρο χρωστικό πλαστικού .
Ανάλογα με την επιφάνεια μπορούμε να προσθέσουμε νερό ( να αραιώσουμε το διάλυμα ) .

4.Το βάψιμο αυτό εφαρμόζεται σήμερα στις οροφές των δωματίων και γίνεται με ρολό σταυρωτά σε δυο χέρια , προσέχοντας όπου ο τοίχος συναντάει άλλα δομικά στοιχεία με διαφορετική βαφή να βάφουμε με πινέλο, προσέχοντας ταυτόχρονα να μην αφήνουμε απέραστα σημεία και να στρώνουμε ισόπαχα το χρώμα.

5.  Όταν στεγνώσει το πρώτο χέρι, αν χρειάζεται , ξύνουμε με μεγάλη σπάτουλα για να αφαιρέσουμε ότι δεν είχε φύγει με το πρώτο ξύσιμο . Εάν υπάρχουν μερεμέτια τα κάνουμε με γύψο καλλιτεχνίας και αντί νερό στο αραίωμα του γύψου βάζουμε το χρώμα της κόλλας . Όταν τελειώσει το μερεμέτισμα βάφουμε με πινέλο όλα τα μερεμέτια.

6. Περνάμε το δεύτερο χέρι.

7 Με το ίδιο υλικό περνάμε με πινέλο και τα γύψινα στα οποία πρέπει τα καρφιά που στερεώνουν τα γύψινα να τα περνάμε πρώτα με ελαιόχρωμα και όλο το γύψινο να περνιέται με λινέλαιο ( αστάρωμα).

8. Αυτός ο τρόπος βαψίματος μπορεί να εφαρμοσθεί και σε εσωτερικούς τοίχους.

9 . Εάν προσθέσουμε και λίγο πλαστικό , πετυχαίνουμε ένα καλό και φθηνό υλικό ,  με αποχρώσεις πολύ απαλές .


ΣΗΜΕΙΏΣΕΙΣ:

1.Σε χώρους που υπάρχουν πολλοί υδρατμοί καλό είναι να μη χρησιμοποιούμε  κόλλα όπως επίσης, σε τοίχους με υγρασία, γιατί η κόλλα είναι υλικό που αλλοιώνεται με το νερό.

2. Η κόλλα, όπως ο ασβέστης, χρωματίζονται με χρωστικά πλαστικού. Όταν στεγνώσει η κόλλα ανοίγει η απόχρωση της κατά 2-3 τόνους. Γι' αυτό, όταν χρωματίζουμε την κόλλα, ρίχνουμε τα χρωστικά σε μικρές ποσότητες κι ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε σ' ένα σημείο του τοίχου μια πινελιά περιμένοντας να στεγνώσει για να μας δώσει την πραγματική απόχρωση. Για να συντομεύουμε το στέγνωμα μπορούμε να κάνουμε σέρα με ένα χαρτόνι ή με ένα πιστολάκι (σεσουάρ). Αυτό επαναλαμβάνεται μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή απόχρωση.


Καλό βάψιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us