Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

11 Φεβ 2011

Σπατουλαριστοί χρωματισμοί εσωτερικών τοίχων με πλαστικό

Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Σήμερα θα ασχοληθούμε με το βάψιμο εσωτερικών τοίχων με πλαστικό σπατουλαριστό.
Η εργασία αυτή ακολουθεί τα εξής στάδια :

1 . Καθαρισμός της επιφάνειας του τοίχου με χονδρό γυαλόχαρτο νούμερο 3 ή 4 ή σμυριδόχαρτο , με το  χέρι ή  ένα τριβίδι . 
Δεν πρέπει να υπάρχει υγρασία στην επιφάνεια του τοίχου και αυτή να είναι απόλυτα στεγνή και καθαρή (ξεσκονίζουμε την επιφάνεια ) .

2. Αστάρωμα 
Το αστάρι φτιάχνεται με ανάμιξη 1 κιλού ασταριού για πλαστικό και 4 έως 5 κιλά νερό.
Στο αστάρωμα θα πρέπει να προσέξουμε να μην μένουν απέραστες περιοχές γιατί αργότερα, στο βάψιμο με πλαστικό, θα μας παρουσιάσει διαφορές χρωμάτων.
Ασταρώνουμε με κύλινδρο η πινέλο , που πρέπει να χρησιμοποποιείται και στα μέρη που υπάρχουν δομικά στοιχεία που θα βαφούν με διαφορετικό χρώμα.
Οι μεταλλικές επιφάνειες που πρόκειται να βαφούν με πλαστικό, είναι απαραίτητο να περαστούν πρώτα με αστάρι μετάλλων ή μίνιο για να μη σκουριάζουν.
Το αστάρωμα γίνεται σε δυο χέρια :
Πρώτα ασταρώνουμε το πρώτο χέρι και μετά το στέγνωμα του, γίνονται τα τυχόν μερεμέτια και περνάμε το δεύτερο χέρι με ρολό .

3. Σπατουλάρισμα
Οι επιφάνειες θα σπατουλαριστούν με 2 στρώσεις στόκο δίνοντας μεγάλη προσοχή στην σωστή επίστρωση του στόκου με πλατιά σπάτουλα.
Η πρώτη στρώση γίνεται λεπτή σε όλη την επιφάνεια του τοίχου.
Αφού στεγνώσει η πρώτη στρώση γίνεται ψιλοστοκάρισμα των πιθανών ατελειών και  τρίβουμε την επιφάνεια με ψιλό γυαλόχαρτο .

Ακολουθεί αστάρωμα με αστάρι ακρυλικού και  μετά η δεύτερη  λεπτή στρώση σπατουλαρίσματος  , την οποία όταν στεγνώσει τρίβουμε ξανά με λεπτό γυαλόχαρτο.

Η τελική επιφάνεια που θα έχουμε πρέπει να είναι λεία και εντελώς επίπεδη.
Αυτός είναι και ο λόγος της εργασίας του σπατουλαρίσματος,δηλαδή  να συμπληρωθούν οι μικροανωμαλίες της επιφανείας και να έχουμε ένα τέλειο υπόστρωμα για το βάψιμο. 

4. Βάψιμο.
Το βάψιμο γίνεται σε δυο χέρια με κύλινδρο.

Σημείωση : το υλικό για το σπατουλάρισμα μπορούμε  να το φτιάξουμε μόνοι μας ως εξής : Σε 15 κιλά νερό προσθέτουμε μισό κιλό γλουτολίνη και ανακατεύουμε καλά. Την άλλη μέρα προσθέτουμε μισό κιλό λινέλαιο και ένα κιλό στεγνωτικό . Προσθέτουμε στόκο σε σκόνη ,ανακατεύοντας συνέχεια, ώστε να αποκτήσει το  μείγμα την επιθυμητή πλαστικότητα . θα χρειασθούν περίπου 6 έως 7 κιλά στόκος.
Καλό βάψιμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us