Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

6 Νοε 2010

Υλικά για επί τόπου κατασκευή επιχρίσματος ( σοβά )

Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Σήμερα συνεχίζουμε με τον σοβά.

Η κατασκευή των επιχρισμάτων γίνεται σε τρεις στρώσεις .

Η πρώτη (πεταχτό) σκορπίζεται με μυστρί στην επιφάνεια του τοίχου, αφού στεγνώσει  η τοιχοποιία ώστε να δημιουργηθούν  ανωμαλίες για να εφαρμόσει καλύτερα η δεύτερη στρώση.

Αποτελείται από λεπτόρρευστο τσιμεντοκονίαμα  που περιέχει άμμο , νερό και τσιμέντο  .
Η πυκνότητα του επιχρίσματος πρέπει να είναι τέτοια, που μόλις   να διακρίνεται ο τοίχος .

 Το μέσο πάχος του πεταχτού είναι 6 χιλιοστά , ενώ το μέγιστο δεν θα υπερβαίνει τα 15 χιλιοστά .   Στις οροφές το μέσο πάχος του πεταχτού κυμαίνεται σε 5 - 6 χιλιοστά.

 Ωστόσο, στην φάση αυτή πρέπει να τοποθετηθούν και οι οδηγοί  που θα καθορίσουν το πάχος της επόμενης στρώσης, καθώς και το υαλόπλεγμα. Οι οδηγοί πρέπει να τοποθετούνται  ώστε να οριοθετούν το λάσπωμα που θα ακολουθήσει.. Το υαλόπλεγμα (πλέγμα από πλαστικό υλικό), πρέπει να τοποθετείται σε όλα τα σημεία που το υλικό του υποστρώματος αλλάζει: τούβλα – σενάζ, τούβλα – μπετό, τούβλα-φελιζόλ, μπετό – φελιζόλ, μπετό – λάσπη που σκεπάζει κανάλια ηλεκτρολογικής εγκατάστασης, κλπ. Το ενισχυτικό αυτό υλικό (το υαλόπλεγμα) συνδέει τα δύο διαφορετικά υλικά με το σοβά, προστατεύοντας τον δεύτερο από ρηγματώσεις που θα αλλιώς θα προκαλούσαν οι συστολές η διαστολές λόγω θερμοκρασιακών μεταβολών αλλά και οι μικρές σεισμικές δονήσεις που μπορεί να συμβούν. Στην περίπτωση    που θα απαιτηθεί μεγαλύτερο πάχος σοβά από 2-3 εκ. από κάποιο σημαντικό κενό, τότε το κενό αυτό θα πρέπει να ενισχυθεί με μεταλλικό πλέγμα που είναι γαλβανισμένο ώστε να μην διαβρωθεί από τον ασβέστη που περιέχει ο σοβάς (νευρομετάλ).
- Το πεταχτό δεν καλύπτεται από την επόμενη στρώση (λάσπωμα ) παρά  τουλάχιστον 1  ημέρα από το φτιάξιμο του και πρέπει να διαβρέχεται

Και εδώ ερχόμαστε στο πως το φτιάχνουμε , γιατί φυσικά δεν μιλάμε εδώ  για μεγάλες ποσότητες .
Σε ένα στεγνό μέρος  λοιπόν  ρίχνουμε 1 σακί τσιμέντο  των 25 κιλών , και 3 σακιά άμμο των 25 κιλών δηλαδή 75 κιλά και αναμειγνύουμε με το φτυάρι , μετά ρίχνουμε νερό λίγο -λίγο   και ανακατεύουμε ώστε να αποκτήσει το μείγμα  λεπτόρρευστη μορφή και να δουλεύεται με το μυστρί .

Η δεύτερη στρώση (λάσπωμα ) εφαρμόζεται, αφού τραβήξει το πεταχτό και αφού καταβρεχτεί, με τη βοήθεια οδηγών από κονίαμα και έχει πάχος 12 έως 15 χιλιοστά. Ελέγχουμε τους οδηγούς  με  νήμα της στάθμης και  αλφάδι για το αν είναι οριζόντιοι και κατακόρυφοι.

Το ασβεστοκονίαμα της στρώσης γίνεται με άμμο , τσιμέντο και ασβέστη σε αναλογίες που είναι:

1. Κατ'  όγκο : 1 σακί τσιμέντο  των 50  κιλών :300 λίτρα άμμο :80 λίτρα ασβέστη .

2. Κατά βάρος :1 σακί τσιμέντο  των 25 κιλών ,  9 σακιά άμμο των 25 κιλών δηλαδή  225 κιλά  και 5 σακιά ασβέστη των 25  κιλών δηλαδή  125 κιλά.

Αναμειγνύουμε τα υλικά με το φτυάρι , μετά ρίχνουμε νερό λίγο -λίγο   και ανακατεύουμε ώστε να αποκτήσει το μείγμα  ομοιομορφία .

Γεμίζουμε  την επιφάνεια ανάμεσα στους οδηγούς με λάσπη  και διαμορφώνουμε  την επιφάνεια  με τη χρήση ενός  φαρδύ πήχη τον οποίο   κινούμε  πάνω στην επιφάνεια του τοίχου, ακουμπώντας τον συγχρόνως πάνω στους εκατέρωθεν οδηγούς. Όταν ολοκληρωθεί το λάσπωμα οι οδηγοί αφαιρούνται και γεμίζεται το κενό με λάσπη
. Τέλος στην επιφάνεια του σοβά  χαράζουμε με το μυστρί κυματιστές γραμμές  ώστε να βελτιωθεί η  πρόσφυση της επόμενης στρώσης.
 Τα λασπώματα θα καταβρέχονται δύο φορές την ημέρα (πρωί -  απόγευμα) μέχρι την εφαρμογή της επόμενης στρώσης.


Η τελευταία στρώση του σοβά είναι το μάρμαρο ή ψιλό. Σε αυτή τη στρώση, αντί για άμμο χρησιμοποιούμε μαρμαρόσκονη και αντί για γκρι τσιμέντο  χρησιμοποιούμε άσπρο , ενώ για να πετύχουμε  μία άσπρη τελική επιφάνεια, επίπεδη, λεία και έτοιμη για βάψιμο χρειάζεται τρίψιμο με τριβίδι..
Το μάρμαρο  πρέπει να εφαρμόζεται μετά την πάροδο 7-10 ημερών από την εφαρμογή της δεύτερης στρώσης
Το ασβεστοτσιμεντοκονίαμα της στρώσης γίνεται με μαρμαρόσκονη , τσιμέντο και ασβέστη σε αναλογίες που είναι:

1. Κατ' όγκο : 1 σακί άσπρο  τσιμέντο  των 50  κιλών :300 λίτρα μαρμαρόσκονη :80 λίτρα ασβέστη .

2. Κατά βάρος :1 σακί άσπρο τσιμέντο  των 25 κιλών ,  9 σακιά μαρμαρόσκονη των 25 κιλών δηλαδή  225 κιλά  και 5 σακιά ασβέστη των 25  κιλών δηλαδή  125 κιλά.

Αναμειγνύουμε τα υλικά με το φτυάρι , μετά ρίχνουμε νερό λίγο -λίγο   και ανακατεύουμε ώστε να αποκτήσει το μείγμα  ομοιομορφία .

Καλή επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us