Υπηρεσίες που Παρέχουμε !



Υπηρεσίες που Παρέχουμε : 1. Αρχιτεκτονικές μελέτες, Νέα και Υφιστάμενα κτίρια-Οικονομικές τιμές. Επικοινωνήστε μαζί μας για προσφορά, 2.Άδειες λειτουργίας - Υγειονομικού ενδιαφέροντος - Λοιπών Επιχειρήσεων, Όλες οι άδειες έναρξης, λειτουργίας καταστήματος από 900 ευρώ , περιοχή Αττικής, 3.Ενεργειακά Πιστοποιητικά - Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοση, Από 75 ευρώ στην περιοχή Αττικής, 4.Βεβαιώσεις Μηχανικών, Βεβαίωση για συμβόλαια, Βεβαίωση Νομιμότητας από μηχανικό, από 100 ευρώ για μεταβιβάσεις , Γονικές παροχές στην περιοχή Αττικής, 5.Εξοικονόμηση κατ' οίκον - πρόγραμμα εξοικονομώ για ΑΤΤΙΚΗ, Αναλαμβάνουμε όλες τις εργασίες - Ανακαινίσεις για όλους, 6.θέλετε να ανακαινίσετε κάποιο χώρο? Μελέτη, κατασκευή, Οικονομικές τιμές Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά, 7.Τακτοποίηση αυθαιρέτων στην Αττική, υπεύθυνα, γρήγορα, οικονομικά από 500 ευρώ ,τηλ. 2130235013, 8. Αρχιτεκτονική ,Διακόσμηση - Σύγχρονο design ,Οικονομικές τιμές, Επικοινωνήστε με εμάς για προσφορά, είμαστε κοντά σας, πολύ οικονομικά

19 Οκτ 2010

Τρόπος για επί τόπου κατασκευή πρεκιού ( σενάζ)

Αγαπητέ φίλε
Αν προτίθεσαι να εκτελέσεις κάποια εργασία που άπτεται του γνωστικού μας πεδίου και είναι από αυτές που αναφέρονται στη σελίδα υπηρεσίες  ή «ποιοι είμαστε» της http://www.advice4u.gr , ρίξε μία ματιά και αν θέλεις επικοινώνησε μαζί μας .
Σε ευχαριστώ
Παντελής Παπακωνσταντίνου
 ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΟΥ:  ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΜΑΣΤΟΡΩΝ 

Το πρέκι ή σενάζ είναι  οριζόντιο  δοκάρι από οπλισμένο σκυρόδεμα χυτευμένο πάνω σε ένα τοίχο από τούβλα  ή  που βρίσκεται πάνω από μια πόρτα ή ένα παράθυροα
Για την επί τόπου κατασκευή ενός πρεκιού διακρίνουμε δυο περιπτώσεις :

1.  Κατασκευή πάνω σε τοίχο.
Αυτό γίνεται για να δώσουμε αντισεισμικότητα στον τοίχο.
Χρειαζόμαστε  πρώτα δυο τάβλες που θα καρφώσουμε πάνω στον τοίχο και από τις δυο πλευρές , στις οποίες θα καρφώσουμε  και  κάθετα πηχάκια, ώστε να μην ξεκολλήσουν οι ταύλες όταν ρίξουμε το μπετόν. Κατόπιν τοποθετούμε 4  σίδερα κατά προτίμηση Φ10 ή Φ12 μέσα στο καλούπι τα οποία ανα διαστήματα έχουμε δέσει με τσέρκια .

Τέλος φτιάχνουμε μπετόν ποιότητας C12-15 ποσότητας ανάλογα με τις  διαστάσεις του πρεκιού και με ένα κουβά το ρίχνουμε μέσα στο καλούπι.

Προτείνω αυτό το πρέκι για μεν μονό τοίχο ( δρομικό ) να είναι διαστάσεων 10Χ10 εκατοστά για δε διπλό τοίχο ( μπατικό) να είναι 20 Χ10 εκατοστά .
Σε ειδικές περιπτώσεις (κατασκευή τοίχου από Alpha Block , ή Ytong ), το ύψος του πρεκιου πρέπει να είναι 20 εκατοστά.Σε αυτή την περίπτωση  προτείνω να βρείτε από κάποια μάντρα έτοιμο τσέρκι (κλωβό).Σε αυτή την περίπτωση φτιάχνουμε πρέκι κάθε 1,20 μέτρα ύψους.

2. Κατασκευή πάνω από πόρτα ( πρέκι ).
Εδώ θα χρειασθούμε τρεις ταύλες , δυο για τα  πλαϊνά και μια για τον πάτο.
Θα χρησιμοποιήσουμε και δυο σίδερα Φ8 για δρομικό τοίχο και Φ10 για μπατικό ( για μικρό άνοιγμα μέχρι ένα μέτρο,  τα οποία θα προεξέχουν περίπου 20 πόντους από κάθε πλευρά .
Για μεγαλύτερο άνοιγμα π.χ. δυο μέτρα προτείνεται να μπει Φ12.
Το ύψος του πρεκιου προτείνεται 10 με 15 πόντους.
Στην πράξη συνηθίζεται ύψος  10 πόντοι.

Τέλος φτιάχνουμε μπετόν ποιότητας C12-15 ποσότητας ανάλογα με τις  διαστάσεις του πρεκιού και με ένα κουβά το ρίχνουμε μέσα στο καλούπι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Who is among us